شفقنا-هاآرتص نوشت: اسرائیل در حال بررسی چندین سناریوی احتمالی برای پایان دادن به رویارویی خود با حوثیها در یمن است. این سناریوها شامل توافق سیاسی با حماس یا ایران است که به طور صریح یا ضمنی شامل آتشبس در یمن یا تداوم عملیات نظامی اسرائیل و احتمالاً پیوستن ارتشهای دیگر علیه حوثیها میشود که میتواند به تدریج قدرت و انگیزه این گروه را برای اقدام علیه اسرائیل تضعیف کند.
به گزارش شفقنا به نقل از العرب الجدید، هاآرتص افزود:از جمله گزینههایی که اسرائیل در نظر دارد، تشویق دولت مستقر در عدن که از سوی جامعه بینالمللی به رسمیت شناخته شده است به اقدام علیه اهداف حوثیها است که به نظر میرسد تشدید جنگ داخلی باشد.
روزنامه هاآرتص امروز سهشنبه به نقل از منابع اسرائیلی که نامشان فاش نشده گزارش داد که واقعبینانهترین احتمال، دستیابی به توافق آتشبس در غزه است که دلیل اصلی شلیک از یمن را از بین میبرد به طوری که حوثیها عملیات خود را در جریان توافق تبادل اسرا و آتشبس، زمانی که ارتش اسرائیل عملیات خود را در نوار غزه متوقف کرد، متوقف کردند.
با این حال، اسرائیل در ارزیابی اینکه آیا یک راه حل بلندمدت مرتبط با توقف عملیات نظامی در نوار غزه امکانپذیر است یا خیر، با مشکل مواجه است. یک مقام آگاه از مذاکرات سطح سیاسی در این مورد گفت: «حوثیها به روشنی اعلام کردهاند که در صورت دستیابی به هدفشان، که توقف جنگ در غزه است، آتشبس خواهند کرد. اما باید به خاطر داشته باشیم که نمیتوان به ارزیابی آنها از پیامدها اعتماد کرد. آنها حتی مانند حزبالله (لبنان) نیستند که بر اساس منطق خاصی تصمیم بگیرند.»
اسرائیل همچنین بیم آن دارد که در صورت هرگونه تشدید تنش علیه فلسطینیان در کرانه باختری اشغالی یا غزه که در حال حاضر تحت جنگ نسلکشی است، یا حتی درپی تنشها در مسجدالاقصی، حملات از یمن در آینده از سر گرفته شود.
مقامات اسرائیلی معتقدند که دستیابی به تفاهم با ایران در چارچوب گفتوگویی که ایالات متحده سعی در پیشبرد آن دارد، میتواند به آتشبس در یمن کمک کند. یک منبع سیاسی به هاآرتص گفت: «مانند هر گروه وابسته به ایران، فرض اساسی این است که دستیابی به راهحل با آن به آرام کردن جنگ در یمن نیز کمک خواهد کرد.»
با این حال، احتمال دستیابی به توافقی که حوثیها را ملزم به رعایت آن کند، در این مرحله برای اسرائیل نامشخص است و همچنین مشخص نیست که چه زمانی این اتفاق میافتد. تا زمانی که این اتفاق نیفتد، تنها راه موجود برای اسرائیل، به گفته مقامات آن، ادامه حملات در عمق یمن است.
با این وجود، به گفته منبع هاآرتص،«مطمئن نیست که این کار جواب بدهد.» این منبع تخمین زد که اسرائیل در دستیابی به آتشبس به این روش با مشکل مواجه خواهد شد.
وی ادعا کرد: «باید به خاطر داشته باشیم که حوثیها نه تنها اسرائیل، بلکه سایر کشورهای منطقه مانند عربستان سعودی را نیز تهدید میکنند. تمام تلاشها برای تضعیف حوثیها در طول این سالها نتوانسته فعالیت آنها را متوقف کند.»
این منبع اسرائیلی افزود: «حوثیها دشمنی هستند که نباید دست کم گرفته شوند، آنها موشکهای پیشرفته ایرانی دارند و هر پرتاب موشک با حضور کارشناسانی انجام میشود تا دقت پرتاب موشک بعدی افزایش یابد.»
در حالی که سامانههای پدافندی اسرائیل در رهگیری اکثر موشکها و پهپادها موفق بودهاند، به نوشته هاآرتص، حملات مداوم یمن به یک دردسر تبدیل شده است.
با این حال، اسرائیل به خوبی از خطرات بزرگتر ناشی از حملات مداوم، از جمله احتمال مرگ غیرنظامیان، آسیب مستقیم به زیرساختها و عدم تمایل خطوط هوایی خارجی برای پرواز به اسرائیل، آگاه است.
یک سناریوی نگرانکننده برای اسرائیل، تکرار اتفاقی است که ماه مه گذشته رخ داد، زمانی که یک موشک بالستیک از یمن شلیک شد و به منطقهای در نزدیکی ترمینال ۳ فرودگاه بن گوریون برخورد کرد و منجر به موجی از لغو پروازها به مقصد و از مبدا اسرائیل شد.
در مقابل، اسرائیل تاکنون چندین بار دست به انجام حملات علیه یمن کرده است که اغلب، تاسیسات غیرنظامی نظیر بنادر، فرودگاه و کارخانهها هدف گرفته است که نشانگر عدم اشراف اطلاعاتی و نداشتن بانک اهداف نظامی در یمن است.
منبع: العربی الجدید
source