
تقویت زیرساختهای حیاتی و بازسازی مناطق آسیبدیده پس از آتشبس یکی از اولویتهای اصلی کشور است؛ کارشناسان معتقدند شهرداریها با صدور مجوزهای ساختوساز و بانکها با اعطای تسهیلات، باید فرآیند بازسازی را تسهیل کنند.
پایان جنگ ۱۲ روزه، آغاز مرحلهای تازه برای ملت ایران است؛ مرحلهای که در آن همدلی، تلاش و نگاه به آینده میتواند مسیر بازسازی و پیشرفت را هموارتر از همیشه کند. تجربه این روزهای دشوار بار دیگر نشان داد که ملت ایران با تکیه بر وحدت ملی میتواند از سختترین بحرانها عبور کند.
درحال حاضر شرایط برای بازسازی مناطق آسیبدیده و تقویت زیرساختهای حیاتی کشور فراهم شده است. این شرایط میتواند زمینهساز تحولی مثبت در حوزههای عمرانی، خدماتی و اقتصادی باشد، بهویژه اگر با برنامهریزی دقیق و مشارکت فراگیر همراه شود.
در این مسیر، حمایت از سرمایهگذاری و تمرکز بر طرحهای زیربنایی میتواند به بازسازی سریعتر و کارآمدتر کشور کمک کند، از طرفی با همافزایی میان دولت، مردم و بخش خصوصی، مسیر توسعه پایدار میتواند با شتاب بیشتری ادامه یابد.
کمال سیدعلی، کارشناس اقتصادی، در گفتوگو با میزان با اشاره به جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران، بر لزوم تقویت همبستگی ملی بهعنوان محور مشترک دولت، بخش خصوصی و مردم تأکید کرد و گفت: هر اقدامی که به وحدت و همبستگی آسیب میزند باید متوقف شود. از جمله اقدامات مهم، پرهیز از رفتارهایی است که موجب تضعیف اعتماد عمومی میشود و در مقابل، باید فعالیتهایی در راستای تقویت امید به آینده انجام گیرد.
نقش رسانهها در تزریق آرامش به جامعه و توسعه اقتصادی
وی با اشاره به نقش رسانهها در تزریق آرامش و امید به جامعه، گفت: اگر فضای عمومی کشور از تهدید مداوم جنگ فاصله بگیرد، بستر لازم برای سرمایهگذاری و توسعه اقتصادی فراهم خواهد شد؛ چراکه امنیت پایدار شرط اساسی برای جذب سرمایه است و نگاه مردم به آینده باید مثبت و سازنده باشد.
این کارشناس اقتصادی در اولویتبودن بازسازی مناطق آسیبدیده را ضروری عنوان کرد و گفت: شهرداریها باید در صدور مجوزهای ساختوساز برای منازل تخریبشده سرعت عمل داشته باشند و بانکها نیز با اعطای تسهیلات ویژه، فرآیند بازسازی را تسهیل کنند.
سیدعلی معتقد است که دولت باید تمرکز خود را بر پروژههای نیمهتمام پیش از جنگ قرار دهد، پروژههایی که پیشتر موجب ناترازیهایی در حوزه خدمات زیربنایی مانند برق، آب و گاز شده بودند.
وی ضمن اشاره به تصمیمات دولت در توسعه انرژی خورشیدی، استفاده از پنلهای خورشیدی را بخشی از راهکارهای عملی برای بهبود زیرساختها دانست.
این کارشناس اقتصادی با تأکید بر ضرورت مقابله با رفتارهایی مانند گرانفروشی اظهار کرد: این اقدامات باید بدون ایجاد فضای ناامنی روانی برای عموم مردم انجام گیرد تا اعتماد عمومی نسبت به آینده دچار خدشه نشود.
سیدعلی تصریح کرد: همدلی میان ۳ قوا باید بهگونهای باشد که وحدت و همبستگی به لایههای اداری، اجتماعی و اقتصادی کشور تزریق شود و بدنه جامعه از آن تأثیر مثبت بگیرد.
انتهای پیام/
source