Wp Header Logo 1901.png

به گزارش شفقنا از مهر، کاظم غریب‌آبادی، معاون وزیر امور خارجه، در بیان وضعیت و برنامه‌ریزی‌های جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با تهدیدات خارجی، اظهار داشت: در دو جبهه نظامی و سیاسی برنامه‌ریزی لازم صورت گرفت. همکاران و دوستان ما در بخش نظامی و دفاعی کار خود را آغاز کردند. البته این به معنای شروع آماده‌سازی‌های دفاعی و نظامی پس از وصول نامه رئیس‌جمهور آمریکا نبود. ما کشوری هستیم که پس از انقلاب اسلامی، همواره هدف تهدیدات مختلف و حتی اقدامات نظامی قرار گرفته‌ایم. عقل سلیم اقتضا می‌کند که همواره باید آماده باشیم برای مقابله با این تهدیدات و دفاع از کشور و مردم شریفمان.

وی افزود: بنابراین، بخش‌های نظامی و دفاعی کشور بیشتر تمرکز خود را بر آمادگی کامل گذاشتند و همزمان، بخش سیاسی و دیپلماتیک، به ویژه وزارت خارجه، در چارچوب راهبرد جمهوری اسلامی ایران که توسط مقامات عالی‌رتبه تعیین شده است، برای کار دیپلماسی آماده شدند. در حین مذاکرات نیز انتظار داشتیم که ممکن است طرف مقابل خصمانه عمل کند؛ چرا که برخی تصور می‌کردند بعد از مذاکرات اگر به شکست انجامید، احتمال حمله نظامی وجود دارد.

غریب‌آبادی ادامه داد: در همین مذاکرات بود که رئیس‌جمهور آمریکا در نامه خود بحث شصت روز را مطرح کرد؛ اما داخل دستگاه‌های تصمیم‌گیرنده آن‌ها نیز خود را برای هرگونه اقدام احتمالی آماده کرده بودند. حتی ممکن است در حین گفتگوها اقداماتی صورت گیرد؛ چرا که با طرف صادق مواجه نیستید و گفتگو نمی‌کنید. بنابراین، عقل سلیم ایجاب می‌کند که به چنین طرفی نباید اعتماد کرد و باید خود را برای وضعیت‌های مختلف آماده ساخت.

معاون وزیر امور خارجه تصریح کرد: در چارچوب راهبرد تعیین‌شده، دو دستورکار مشخص برای بخش‌های نظامی-دفاعی و سیاسی کشور تعریف شد؛ نه دو مأموریت موازی بلکه مکمل یکدیگر. بخش‌های نظامی باید آمادگی لازم را کسب کنند تا بتوانند در صورت بروز هرگونه اقدام مسلحانه پاسخ قاطع دهند؛ همچنین بخش دیپلماتیک وظیفه دارد بررسی کند آیا امکان حل مسائل از طریق دیپلماسی وجود دارد یا خیر. این برنامه‌ها توسط دستگاه‌های ذی‌ربط پیش‌بینی شده بود.

وی درباره اظهارات برخی مبنی بر اینکه چرا مذاکره می‌کنیم یا اهمیت دیپلماسی را مورد سوال قرار می‌دهند، گفت: این نوع اظهارات، طرح فریب است. من می‌خواهم به مردم عزیزمان عرض کنم که ممکن است طرح فریب تهیه شده باشد اما اینکه بگوییم نیروهای جمهوری اسلامی ایران سر میز مذاکره فریب خورده‌اند نادرست است. زیرا ما در جلسات مختلف قبل از حضور در مذاکرات شرکت می‌کنیم؛ قبل از هر گفتگویی یا ارسال پیام یا پاسخ به مکاتبات رسمی، تمامی جهات ذینفع هماهنگ هستند.

غریب‌آبادی افزود: صحبت درباره فریب خوردن نیروهای ما منطقی نیست چون همه چیز بر اساس تدبیر عاقلانه انجام می‌شود. وقتی با بی‌اعتمادی وارد گفتگو می‌شوید و انتظار دارید طرف مقابل ممکن است تهدیداتی عملی کند -همانطور که رئیس‌جمهور آمریکا در نامه خود تصریح کرده- لازم است کاملاً آماده باشیم.

وی تاکید کرد: در پاسخ به این تهدیدات نیز جمهوری اسلامی ایران متقابلاً واکنش مناسب نشان داده است؛ اما مهم‌تر آن است که تلاش‌های سیاسی و دیپلماتیک باید همزمان با تلاش‌های دفاعی و نظامی پیش برود.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com