Wp Header Logo 2888.png

در مراسمی با حضور «فرزانه صادق» وزیر راه و شهرسازی، قرارداد‌های بزرگ سرمایه‌گذاری در طرح های نوسازی و بازسازی ناوگان مسافری کشور به ارزش هشت‌هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان به امضا رسید.

 

سرمایه‌گذاری ۸.۸ همتی بخش خصوصی در نوسازی و بازسازی ناوگان ریلی

 

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما؛ این مهم و امضای قرارداد‌ها گامی اساسی در ارتقای کیفیت خدمات و افزایش ظرفیت حمل‌ونقل ریلی کشور است.این طرح ها شامل خرید ۱۳۰ دستگاه واگن مسافری نو و نوسازی و بازسازی ۱۴۰ دستگاه واگن مسافری فرسوده است که در مجموع به ارزش حدود هشت‌هزار و ۸۲۰ میلیارد تومان اجرا خواهند شد و علاوه بر نوسازی ناوگان مسافری و افزایش ظرفیت حمل‌ونقل در مسیر‌های پرتردد داخلی و بین‌المللی، موجب ارتقای کیفیت سفر‌های ریلی و رضایت بیشتر مسافران خواهد شد.

 

تفاهم‌نامه شرکت راه‌آهن با شرکت رجا به ارزش پنج هزار میلیارد تومان برای خرید و بازسازی ۱۶۰ دستگاه واگن مسافری (شامل بازسازی ۱۰۰ دستگاه واگن مسافری و خرید ۶۰ دستگاه واگن مسافری ۵ ستاره) به امضا رسید.

 

همچنین تفاهم‌نامه شرکت راه آهن با شرکت ریل ترابر به ارزش ۳۸۲۰ میلیارد تومان برای خرید و بازسازی ۱۰۷ دستگاه واگن مسافری (شامل خرید ۷۰ واگن مسافری ۵ ستاره رویال و بازسازی و ارتقای ۳۷ واگن به سطح ۵ ستاره رویال و راه‌اندازی یک رام قطار گردشگری) امضا شد.

 

برپایه این گزارش، اصلاحات در نظام قیمت‌گذاری، فراهم‌آوری مشوق‌های حمایتی برای بخش خصوصی و اجرای برنامه‌های اختصاصی همچون پرداخت صرفه‌جویی سوخت در قالب ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و اعطای تسهیلات کم‌بهره از طریق تبصره ۱۸ قانون بودجه از جمله اقدامات ویژه‌ای است که شرکت راه‌آهن در جهت بهبود فضای کسب‌وکار در این عرصه انجام داده است.

 

در این مراسم نورالله بیرانوند معاون تامین سرمایه و اقتصاد حمل و نقل راه آهن اظهار داشت: اتحادیه بین المللی راه آهن‌ها دو شاخص اصلی؛ “نسبت مسافر جابه‌جا شده به جمعیت” و همچنین “نسبت واگن مسافری به طول خطوط ریلی” را به عنوان دو شاخص اصلی توسعه یافتگی راه آهن عنوان می‌کند.

 

وی گفت: در زمینه شاخص نسبت مسافر جابه‌جا شده به جمعیت، “هر سه سال یک سفر ریلی برای هر ایرانی” به ثبت رسیده است، اما در شاخص نسبت واگن مسافری به طول خطوط ریلی، ظرفیت عظیمی برای توسعه و ارتقا وجود دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: در این راستا برنامه تامین مالی و سرمایه‌گذاری برای کل راه آهن در نظر گرفته شده که نیازمند ۳.۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری مستقیم (۲۲۰۰ واگن مسافری و ۸۲۰ قطار خودکشش) است و در این زمینه ساز و کار‌های تامین مالی متنوعی هم طراحی شده است.

 

معاون تامین سرمایه راه آهن ادامه داد: رویکرد اصلی ما جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است و در این راستا بسته کلان مشوق سیاستی، بسته تامین مالی و بسته مدیریت ریسک پیش بینی شده است.

 

وی تاکید کرد: مهم‌ترین مشوق، موضوع یارانه صرفه‌جویی در مصرف سوخت است که موتور سرمایه‌گذاری در بخش ریلی محسوب می‌شود.

 

بیرانوند با بیان اینکه در ۲۰ سال گذشته رشد خالص مسافری ریلی منفی بوده، با اشاره به سرمایه‌گذاری ۸.۸ همتی امروز بخش خصوصی، خاطرنشان‌کرد: با امضای این تفاهمنامه‌ها و اجرای پروژه‌ها ۱۵ درصد به ظرفیت حمل و نقل مسافری ریلی کشور افزوده شده، ارتقای کیفیت خدمات مسافری و بهبود تجربه سفر، نوسازی ناوگان و ارتقای ایمنی و بهبود اقتصاد و سودآوری بخش مسافری را به دنبال خواهد داشت.

 

 این مقام مسئول تاکید کرد: به ازای ۸۸۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری امروز انتظار می‌رود سالیانه ۵۵۰۰ میلیارد تومان منافع اجتماعی و اقتصادی ملی به دنبال داشته باشد.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com