فائو با پیش بینی تولید بیش از ۲۰ میلیون تن غلات در ایران طی سال زراعی جاری اعلام کرد ایران از نظر ذخایر غلات در میان کشورهای آسیایی پس از چین و هند در رتبه سوم قرار دارد.
به گزارش تجارتنیوز، سازمان جهانی خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در جدیدترین گزارش خود از سلسله گزارشهای چشمانداز غذایی جهان که دو بار در سال منتشر میشود پیشبینی کرده است تولید غلات ایران در سال زراعی جاری با افزایش نسبت به سال قبل به 20.1 میلیون تن برسد.
بر اساس برآورد این نهاد بینالمللی، ایران در سال قبل 19.8 میلیون تن غله تولید کرده بود. ایران با این رقم دهمین تولیدکننده بزرگ غلات در قاره آسیا بوده است. چین به عنوان بزرگترین تولیدکننده غلات آسیا و جهان در این سال 577 میلیون تن غله تولید کرد. هند، اندونزی، پاکستان، بنگلادش، ترکیه، ویتنام، تایلند و فیلیپین قبل از ایران و در رتبههای دوم تا نهم از این نظر قرار داشتهاند.
عربستان در سال 2023 تنها 1.4 میلیون تن غله تولید و 8 برابر این رقم یعنی 11.8 میلیون تن غله وارد کرده است. واردات غله ایران نیز در این سال 14.9 میلیون تن برآورد شده که کمتر از تولید داخل کشور بوده است.
آمار فائو نشان میدهد ایران از نظر ذخایر غلات در میان کشورهای آسیایی وضعیت بسیار مطلوبی دارد و در واقع تنها دو کشور چین و هند غله بیشتری نسبت به ایران ذخیره کردهاند. ذخایر غلات چین در سال جاری 414 میلیون تن و این رقم برای هند 65 میلیون تن اعلام شده است. ذخایر غلات عراق 2 میلیون تن، اندونزی 8.6 میلیون تن، پاکستان 4.9 میلیون تن، و عربستان 7.8 میلیون تن محاسبه شده است.
گندم مهمترین غله تولیدی در ایران است که بر اساس پیشبینی فائو 13.5 میلیون تن گندم در ایران طی سال زراعی جاری تولید خواهد شد. ایران در سال زراعی 2023 نیز همین مقدار گندم تولید کرده و پس از چین، هند، پاکستان و ترکیه پنجمین تولیدکننده بزرگ این محصول در آسیا شناخته شده بود. حدود 4 درصد کل گندم تولیدی آسیا در این سال در ایران تولید شده است.
فائو همچنین پیشبینی کرده است تولید برنج ایران در سال زراعی جاری با افزایش قابل توجه 18 درصدی نسبت به سال قبل مواجه شود و به 2.6 میلیون تن برسد. ایران در سال گذشته 2.2 میلیون تن برنج تولید کرده و سیزدهمین تولیدکننده بزرگ این محصول در آسیا شناخته شده بود. چین با تولید 142 میلیون تنی بزرگترین تولیدکننده برنج آسیا در سال 2023 بوده است.
منبع :
تسنیم
source