به گزارش تجارتنیوز، بررسی دادههای جدید مرکز آمار ایران نشان میدهد که تورم مواد غذایی در این ماه در شاخصهای ماهانه، نقطهای و سالانه بهترتیب اعداد 4.3، 25.8 و 32.2 درصد را به تصویر میکشد.
تورم مواد غذایی در شاخص ماهانه
شاخص ماهانه تورم که تغییرات قیمت مصرفکننده در طول یک ماه را نمایان میکند، در خرداد 1403 روی رقم 4.3 درصد ایستاده است.
در این ماه گروه «میوه و خشکبار» با ثبت تورم 16.7 درصدی از رکوردداران تورم ماهانه در طول سالهای اخیر به حساب میآید. به نظر میرسد با شروع فصل تابستان و عرضه نوبرانههای تابستانی به بازار، طبق روال همیشگی نرخها، نجومی کار خود را آغاز کردهاند.
گروه «قند، شکر و شیرینیها» نیز افزایش قیمت قابل توجهی را طی 31 روز خرداد تجربه کرده و با ثبت تورم 6.6 درصدی رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.
در این ماه کمترین تورم مواد غذایی و خوراکیها مرتبط با «روغن و چربیها»ست که رشد قیمت 0.7 درصدی را به ثبت رساند.
کاهش تورم نقطهای روغن
تورم نقطهای که شاخص قیمتها نسبت به مشابه سال قبل را نشان میدهد در بخش مواد غذایی طی خرداد سال جاری به 25.8 درصد رسید.
در این بخش روغن تورم منفی 0.1 واحد درصد را به ثبت رساند تا تقریباً با همان قیمت سال گذشته به دست مصرفکننده برسد.
با این حال گوشت قرمز همچنان روند صعودی را طی کرده در مقایسه با سومین ماه سال گذشته 40 درصد گرانتر عرضه میشود.
تورم نقطهای گروه «ماهی و صدفداران» نیز به محدوده 39 درصد رسید تا پس از گوشت و فرآوردههای آن در رتبه سوم تورم نقطه به نقطه مواد غذایی قرار بگیرد.
گوشت قرمز رکورددار تورم سالانه
نگاهی به اعداد و ارقام تورم سالانه حاکی از آن است که در این شاخص هم گوشت قرمز رکورددار تورم شناخته میشود. چنانکه شاخص قیمت مصرفکننده برای گروه «گوشت قرمز و ماکیان» به 69 درصد رسید. همچنین گروه «گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آن» در محدوده 68.2 درصد ایستاد.
همچنین میانگین تورم مواد غذایی در 12 ماه منتهی به پایان خرداد 1403 شاخص 32.2 درصد را نشان میدهد. در این بخش نیز گروه «روغن و چربیها» با 1.1 درصد کمترین تورم را از آن خود کرده است. با توجه به رشد نجومی قیمت روغن در سالهای گذشته و رکوردشکنیهای آن، تثبیت قیمت این محصول طی یک سال اخیر منطقی به نظر میرسد.
برای مطالعه بیشتر گزارش رشد نرخ تورم نقطه به نقطه برای دومین ماه متوالی را در تجارتنیوز بخوانید.
source