سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی، موفق به اندازهگیری لیتیوم در شورابههای کشور با دقت و صحت قابل اطمینان شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مدیرکل آزمایشگاهها و امورفنی سازمان زمین شناسی با اعلام این خبر گفت: چند ماه در آزمایشگاه سازمان زمین شناسی یک کار مطالعاتی با موضوع آنالیز دقیق شورابههای کشور برای اندازه گیری فلزات استراتژیک ازجمله لیتیوم، انجام گرفت، و این سازمان با تدوین دستور العمل اندازهگیری و روش اجرایی آنالیز لیتیوم، درصدد گرفتن استاندارد ملی برای این دستورالعمل است.
سهیلا نیلویل با تاکید بر اینکه صرف دریافت نتایج از دستگاههای آنالیز، ملاک صحت نتایج نیست، افزود: برای صحت سنجی یافتههای به دست آمده، روی حدود ۷۰۰ نمونه از شورابههای سنتزی و مصنوعی (ساخته شده در محیط آزمایشگاهی) و ۱۰۰ نمونه از شورابههای طبیعی برگرفته از مناطق مختلف، مطالعه کردیم. این بررسیها به منظور تاثیر سایر عناصر مانند سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، کلر، سولفات و میزان اسیدیته، مواد جامد حل شده و چگالی شورابهها روی اندازهگیری لیتیوم که در صنایع مختلف همچون ساخت باتریهایی با عمر طولانی کاربرد دارد، انجام شد تا بر اساس آن بتوانیم عدد لیتیوم را با دقت و صحت قابل پذیرش، گزارش کنیم.
وی همچنین از شناسنامهدار شدن شورابههای کشور خبر داد و گفت: تاکنون لیتیوم شورابه کویرهای خور و بیابانک، قم و مرنجاب سنجش و شناسایی شده است و در طرح شناسایی و استحصال لیتیوم، شورابههای کشور شناسنامهدار میشوند تا عناصر آنها شناسایی و غلظت آنها تعیین شود.
طرح بررسی شورابههای کشور طرحی است که از نیمه دوم سال گذشته با همکاری مشترک اداره کل دفتر کانهآرایی و فراوری مواد معدنی و اداره کل دفتر امور آزمایشگاهها و خدمات فنی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور درحال انجام است.
لیتیوم و ترکیبهای آن کاربردهای فراوانی ازجمله در شیشه و سرامیک پایدار در برابر گرما، آلیاژهای با مقاومت بالا درمقایسه با وزن دارد.
source