Wp Header Logo 3767.png

وزیر جهاد کشاورزی، گفت: ­تولید محصولات کشاورزی از ۱۱۰ میلیون تن در سال ۱۴۰۰ به ۱۳۱ میلیون تن در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته و ­بیش از دو میلیارد دلار تراز تجاری بخش کشاورزی بهبود پیدا کرده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی در جلسه هیئت دولت در گزارشی از برنامه‌ها و عملکرد این وزارتخانه، گفت: با توجه به ظرفیت‌های متنوعی که در حوزه کشاورزی هست با هدف انسجام بخشی و استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود در حوزه‌های مختلف بخش کشاورزی­۵ راهبرد را مدنظر قرار دادیم.
راهبرد اول/ ­حداکثرسازی تولید در حوزه‌های مختلف با تکیه بر حفاظت از منابع پایه مثل آب و محیط زیست.
راهبرد دوم/ ­یکنواختی در تولید محصولات کشاورزی تا بتوانیم نوسانات در تولید را کاهش بدهیم که ­تولیدکننده و مصرف کننده کمتر متضرر شوند.
راهبرد سوم/­ توزان بخشی در تولید؛ ­یعنی متناسب سازی تولید با سهم بری هر یک از محصولات و حوزه‌ها از منابعی که استفاده می‌کنند.
راهبرد چهارم/ تولید صادرات محور برای ارزآوری و توسعه سرمایه گذاری، ­اشتغال و حمایت از تولید و تولیدکننده.
راهبرد پنجم/ ­کشاورزی دانش بنیان و افزایش بهره وری، استفاده از شرکت‌های دانش بنیان و موسسات علمی و نخبگان بخش کشاورزی که­ اکنون در یکی از موسسات حوزه کشاورزی بیش از ۳۰ شرکت دانش بنیان به صورت مشترک کار‌های علمی و تولیدی می‌کنند.

وی افزود: ۶ اولویت را در بخش کشاورزی تعریف کردیم، ۲ اولویت در زیرساخت هاست، اولویت اول در زیرساخت‌ها آبخیزداری و آبخوانداری و کار‌های کوچک تامین آب به اضافه طرح‌های آب و خاک به عنوان زیرساخت‌های مهم حوزه‌های مختلف کشاورزی و ­۴ اولویت هم در سرمایه گذاری تعریف کردیم.
اولویت اول – شیلات هم در صید و صیادی و هم در آبزی پروری.
اولویت دوم- صنایع تبدیلی، ­تکمیلی و صنایع غذایی.
اولویت سوم- توسعه گلخانه‌ها و گیاهان داروئی.
اولویت چهارم- دامداری.

نیکبخت با اشاره به برخي آمار‌های بخش کشاورزی، اضافه كرد: در سال ۱۴۰۲ بیش از یک میلیارد دلار صادرات محصولات کشاورزی را با توجه به راهبرد چهارم در مقایسه با سال قبل، افزایش داشتیم و بیش از دو میلیارد دلار تراز تجاری بخش کشاورزی بهبود پیدا کرد، نرخ رشد ارزش افزوده در بخش کشاورزی از منهای ۴ و ۶ دهم درصد در بهار ۱۴۰۲، به ۶ دهم درصد مثبت در زمستان ۱۴۰۲ رسید­که در سال ۱۴۰۳ از روکود بیرون خواهیم شد.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: تولید محصولات کشاورزی در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۱۰ میلیون تن و در سال ۱۴۰۲ به ۱۳۱ میلیون تن افزایش پیدا کرد، ­یک محصول مهم در کشاورزی به عنوان شاخص و محصول استراتژیک، گندم را که در سال ۱۴۰۰، چهار میلیون تن گندم خریداری شد و حدود ۷ میلیون تن وارد کردیم، ­در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تن گندم خریداری کردیم از تولید داخلی و یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن وارد­شد، ­در حال حاضر امروز از مرز ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تن خرید گندم عبور کردیم که نزدیک به ۱۵ درصد افزایش را نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد با این روند خرید امسال از ۱۱ و نیم میلیون تن گذر خواهد کرد که نشانگر یک صرفه جویی ارزی بزرگی در کشور خواهد بود.
وی گفت: صنعت طیور آسیب دیده بود که بازسازی آن به مراحل پایانی رسیده، امروز در تولید محصولات طیور به درجه‌ای رسیدیم که هم بازار داخل ­را تامین می‌کنیم و هم ذخایر کشور را از تولید تامین می‌کنیم همچنین اجازه نمی‌دهیم برای تامین ذخایر داخل از خارج کشور مرغ وارد شود، این برای اولین بار اتفاق افتاد که یک صرفه جویی ارزی است الان به مرحله صادرات رسیدیم در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۴۰ هزار تن تخم مرغ صادرات داشتیم و از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون حدود ۵۰ هزار تن صادرات تخم مرغ و ۸ هزار تن صادرات مرغ را داشتیم.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد:­ واحد‌های دامداری هم طبق برنامه در حال بازسازی است، ­در دام سنگین جلو هستیم، ۸۰ تا ۸۵ درصد کار انجام گرفته و در تولید شیر و انواع لبنیات و گوشت شرایط رو به بهبود است، ­در دام سبک کمی زمان بر‌تر هست و آن هم در دستور کار هست، ­در تامین نهاده در هیچ دوره‌ای مثل الان نبوده، ­همین امروز هم اگر واردات­نکنیم ۴ تا ۵ ماه در محصولات مختلف در نهاده‌ها تامین شده است در کشور که فرصت خوبی برای تولیدکنندگان است.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com