تخمین جدیدی که دانشمندان در مطالعه خود از شیوع جهانی ADHD (بیشفعالی) در بزرگسالان ارائه کردهاند، نشان میدهد که احتمالاً افراد بسیار بیشتری با این اختلال عصبی رشدی دستوپنجه نرم میکنند.
یک تیم بینالمللی از محققان 57 مطالعه را با جمعاً 21 میلیون شرکتکننده بررسی کردند و حالا تخمین میزنند که حدود 180 میلیون بزرگسال در جهان احتمالاً دارای اختلال عصبی ADHD هستند. «رزا آلاتی»، اپیدمیولوژیست «دانشگاه کورتین» میگوید:
«تمرکز روی ADHD در بزرگسالان یک نگرانی حیاتی پیرامون سلامت عمومی محسوب میشود، زیرا عدم درمان آن میتواند منجر به چالشهای اجتماعی، جسمی و روانی بلندمدت شود.»
چالشهای درمان ADHD در بزرگسالان
همانطور که «گتینت آیانو»، روانپزشک و اپیدمیولوژیست دانشگاه کرتین توضیح میدهد، عوامل متعددی ازجمله توجه اندک، دسترسی محدود به مراقبتهای تخصصی، چالشهای تشخیص و تنوع در گزینههای درمانی باعث میشود تا اکثر بزرگسالان درمان مناسب خود را دریافت نکنند.
بااینوجود، تحقیقات انجامشده نشان میدهد که روشهای درمان فعلی، هرچند بعید است که تمام علائم را کاهش دهند، اما میتوانند نتایج بلندمدت آن را برای افراد مبتلا به ADHD بهبود ببخشند.
نکته دیگری که محققان به آن اشاره کردهاند این است که میزان شیوع ADHD با کمکهای درمانیِ دریافتی برای آن در مقایسه با شرایط مشابه دیگر مطابقت ندارد. البته آنها همچنین هشدار میدهند که نتایج این تحقیقات همچنان یک تخمین است، زیرا روشهای درمان مقالاتی که بررسی کردهاند چندان واضح نبوده است. بااینحال، آنها امیدوار هستند که بتوانند با تحقیقات خود اطلاعات بیشتری ارائه کنند تا تعداد بیشتری از افراد نیازمند بتوانند کمکهای موردنیاز خود را زودتر دریافت کنند.
همانطور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم، ADHD یا «اختلال کمبود توجه بیشفعالی» یک اختلال عصبی رشدی است که با مواردی ازجمله بیتوجهی، بیاحتیاطی، بیشفعالی و مشکلات خواب بیشازحد تشخیص داده میشود.
تحقیقات حاضر در مجله Psychiatry Research منتشر شده است.
source