Wp Header Logo 319.png

معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد استفاده از راهکار چرای دام‌ها برای جلوگیری از انباشت علوفه خشک در مراتع بطور جدی پیگیری می‌شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد ابراهیم حسن نژاد، معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به لزوم پیشگیری از آتش سوزی در مراتع و مناطق جنگلی اعلام کرد؛ احیاء دامداری سنتی و چرای دام‌ها به منظور جلوگیری از انباشت علوفه خشک به عنوان ماده اصلی سوختی در مراتع، بطور جدی در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.

وی با بیان اینکه انباشت علوفه در مراتع، به ویژه پس از بارش‌های مناسب بهاری خطر آتش سوزی را به شدت افزایش می‌دهد، کاهش این تهدید را جزو تکالیف قانونی وزارت جهاد کشاوری خواند و افزود: امسال با بارندگی‌های مناسبی که در زمستان و بهار داشتیم، شاهد افزایش علوفه در مراتع هستیم و با کوچکترین بی دقتی یا آتش افروزی، ممکن است آتش سوزی‌های گسترده‌ای در مراتع و مناطق جنگلی رخ دهد و از همین رو، یا چرای دام‌ها در این مناطق می‌توان تهدید را کاهش داد و نعمت بارندگی و افزایش علوفه را تبدیل به فرصت کرد.

آتش سوزی در مراتع و مناطق جنگلی، حتی بدون دخالت مستقیم انسان‌ها نیز، رخ می‌دهد و جلوگیری قطعی از آن ناممکن به نظر می‌رسد، اما تردیدی نیست که مهار آتش و کاستن از دامنه خسارات آن، امری ممکن است.

مطالعات مراکز پژوهشی در نقاط مختلف جهان نشان می‌دهد، احیاء دامداری سنتی و روستایی و بازگرداندن گله‌های دام به مراتع، به طوری چشمگیری مانع از انباشت علوفه خشک، به عنوان ماده اصلی سوختی در مراتع شده و علاوه بر کاهش موارد آتش سوزی، فواید اقتصادی و زیست محیطی دیگری نیز به همراه داشته است.

در شرایط اقلیمی ایران، با کوتاه بودن آب و هوای بهاری و زودرس بودن گرمی تابستان، به طور طبیعی زمینه برای انباشته شدن علوفه خشک در مراتع و آتش سوزی‌های گسترده جنگلی و مرتعی فراهم‌تر است و به ویژه پس از بارش‌های نسبتا مناسب در زمستان و بهار که افزایش رشد علوفه را در پی دارد، این تهدید افزایش می‌یابد.

در چنین شرایطی، بهترین راه جلوگیری از آتش سوزی‌ها و گسترش آتش، کاستن از مواد سوختی، یعنی علوفه هاست که طبق قانون می بایست با ماشین آلات و یا روش های دیگر صورت گیرد.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com