شفقنا-نیروهای اسرائیلی در سال 2021 میلادی، نبرد 11 روزه «سیف القدس »را به عنوان «نخستین جنگ با هوش مصنوعی» توصیف کردند. سه سال بعد هوش مصنوعی وارد عرصههای مختلف شد و استفاده از آن در جنگها و درگیریهای نظامی برجسته شد؛ امری که در تجاوزات مستمر اسرائیل به نوار غزه از هفتم اکتبر گذشته کاملا مشهود است.
به گزارش شفقنا به نقل از العربی الجدید، درگیری ادامهدار بین روسیه و اوکراین از فوریه 2022 تصویر جدیدی از جنگ فناوریها را ارائه کرده است به طوری که هوش مصنوعی نقش مهمی در عملیات پهپادها و سیستمهای شناسایی تجهیزات و نیروها ایفا کرد؛ امری که نظارت و جمعآوری اطلاعات را تسهیل میکند همچنین به هر دو طرف درگیری کمک میکند تا حجم زیادی از اطلاعات میدانی را پردازش کرده و سریعتر از تحلیلگران انسانی تجزیه و تحلیل کنند.
در همین حال، جنگ نسلکشی اسرائیل در غزه تصویر وحشتناکی از شکل خونین استفاده از هوش مصنوعی در یک جنگ نابرابر تکنولوژیکی ارائه کرد که در آن، هوش مصنوعی به ابزاری برای تخریب تبدیل شد که مجازات و کشتار دسته جمعی فلسطینیان را تشدید میکند.
برای چندین دهه، غزه به عنوان آزمایشگاهی برای نیروهای اشغالگر عمل کرده است تا تسلیحات و فناوریهای مدرن را بر روی فلسطینیها قبل از فروش آن به دیگر کشورها آزمایش کنند.
در سالهای اخیر، اشغالگران از هواپیماهای بدون سرنشین، سلاحهای خودکار و برجهای مجهز به هوش مصنوعی برای ایجاد «مناطق کشتار خودکار» در مرز با نوار غزه استفاده کردهاند. در سال 2021 اسرائیل همچنین یک ربات نظامی به نام «جگوار» را بکار گرفت و آن را به عنوان «یکی از اولین روباتهای نظامی در جهان که میتواند جایگزین سربازان در جنگ شود»، معرفی کرد.
تجاوز فعلی اسرائیل علیه غزه نبردها را وارد مرحله جدیدی کرده و تا حد زیادی به فناوری در حال ظهور متکی است، از عکسهای ساختگی و هدف قرار دادن روزنامهنگاران تا «سیستمهای هوشمند شناسایی اهداف»، امروزه هوش مصنوعی نقش مهمی را برای ارتش اسرائیل در جنگ نسلکشی علیه مردم تحت محاصره غزه ایفا میکند.
هوش مصنوعی برای اهداف تبلیغاتی و گمراهسازی
در هفتههای اول پس از عملیات طوفان الاقصی در 7 اکتبر، اشغالگران کارزارهای های تبلیغاتی مملو از دروغ را علیه نوار غزه و فلسطینیها به راه انداختند و از طریق آن سعی کردند جنگ خود را مبتنی بر اهداف انسانی و دفاع مشروع از خویش بلیغ کنند. هوش مصنوعی ابزار مهمی برای اشغالگران و حامیان آن برای جعل و انتشار اطلاعات گمراهکنندهای بوده است که مطابق با روایت اسرائیل در فضای مجازی است.
اشغالگران اسرایلی مقاومت فلسطین را به کشتن کودکان و «سر بریدن چهل نوزاد» متهم کردند اما علیرغم فقدان شواهد، گزارشهای اسرائیلی شروع به نمایش تصاویر مختلفی کردند که یکی از آنها جسد سوخته شدهای بود که مدعی شدند متعلق به یک نوزاد اسرائیلی است، در تصویر دیگری سربازی را نشان دادند که دو نوزاد را در دست داشت و مدعی بود آنها را از دست عناصر حماس نجات داده اما بعداً مشخص شد همه این تصاویر با استفاده از هوش مصنوعی ساخته شده بود.
علیرغم خطرات ناشی از استفاده از هوش مصنوعی در جنگ رسانهای و تبلیغات اما با خطرات ناشی از استفاده از آن در جنگ نظامی قابل مقایسه نیست.
طی چند ماه گذشته، تحقیقات مختلف و گزارشهای مطبوعاتی نشان داد که نیروهای اشغالگر برای تولید اهدافی که باید بمباران شوند، به سیستمهایی که با هوش مصنوعی عمل میکنند، تکیه میکنند، به ویژه «غوسبل» که مراکز و زیرساختها را شناسایی میکند، «Lavender» که افراد را شناسایی میکند و « Where is Daddy» که برای ردیابی و هدف قرار دادن شبه نظامیان مظنون زمانی که آنها در خانه با خانواده خود هستند، استفاده میشود.
وب سایت 972+ در اوایل آوریل فاش کرد که سیستم «Lavender» یک پایگاه داده حاوی دهها هزار فلسطینی ایجاد کرده است که آنها را به عنوان اعضای رده پایین شاخه نظامی جنبش حماس طبقهبندی کرده است.گرچه تحلیلهای ارتش اشغالگر نشان میدهد که میانگین اشتباه این سیستم در تعیین اینکه آیا یک فرد عضو حماس است یا نه، ضریب خطای 10 درصدی دارد، اما برای ایجاد فهرست کشتار برای همه فلسطینیهایی که نامشان درج شده بود، به آن تکیه کرد.
استفاده از این برنامه که توسط واحد 8200 در اطلاعات ارتش اسرائیل توسعه یافته منجر به افزایش قابل توجه تعداد شهدای فلسطینی شد که از مرز 40 هزار نفر گذشته است همانطور که منابعی در ارتش اشغالگر به «972+» توضیح دادند که چگونه سربازان اجازه کشتن غیرنظامیان را داشتند.
دو منبع اسرائیلی به این وب سایت گفتند در هفتههای اول جنگ اجازه داده شده بود 15 یا 20 غیرنظامی را در جریان حملات هوایی به شبه نظامیان رده پایین بکشند. دانستن اینکه حملات به چنین اهدافی با استفاده از مهمات غیر هدایت شونده موسوم به «بمبهای غیر دقیق» انجام میشود که کل خانهها را ویران میکند و تمام ساکنان آنها را میکشد.
ارتش اشغالگر با هدف نظارت بر نوار غزه و ساکنان آن، به شدت به پهپادهایی متکی بود که با هوش مصنوعی و سایر فناوریهای نظارتی عمل میکردند. این پهپادها به نقشهبرداری از مکانها و محلهها، نظارت بر تحرکات رزمندگان و غیرنظامیان به طور یکسان و ارائه دادههای مستقیم به مقامات نظامی کمک میکنند. همچنین از تکنیکهای هوش مصنوعی اشغالگران برای کشف شبکه تونلهای زیرزمینی متعلق به جنبش حماس و ترسیم نقشههای آن برای از بین بردن این تونلها استفاده شد.
نگرانیها از بکارگیری هوش مصنوعی در عملیات نظامی
استفاده ارتش اشغالگر از هوش مصنوعی در جنگ نسلکشی علیه مردم غزه نگرانی و محکومیت طرفهای مختلف از جمله کارشناسان سازمان ملل را برانگیخته است به طوری که آنها اعلام کردند هوش مصنوعی در کشتار گسترده و تخریب منازل غزه نقش مستقیم داشته است.
متن این گزارش در العربی الجدید
source