تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:
تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مشاوره
حلق و دهان، دروازۀ بدن هستن. وجود مشکل در اونها برای بقیۀ اندامها هم مشکل ایجاد میکنه. تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافتِ مشاوره
علتهای مشاهدۀ خون در مدفوع میتواند هموروئید، بواسیر، کولیت روده و… باشه. برای تشخیص و درمان درست و به موقع، تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوارش بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مشاوره
اختلال خواب اگه جدی گرفته نشه، سلامت جسم و روان رو درگیر میکنه. تا دیر نشده علائمت رو به متخصص اعصاب و روان بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مشاوره
دردهای اسکلتی یکی از شایعترین علائم ایرانیهاست، تا دیر نشده علائمت رو به متخصص طب فیزیکی و توانبخشی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مشاوره
سردرد علتهای مختلفی داره؛ از اضافه وزن گرفته تا اختلال در هورمونها. برای تشخیص درست علت سردردت تا دیر نشده علائمت رو به متخصص مغز و اعصاب بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مشاوره
سرطان معده سومین سرطان شایع ایران است. همین حالا علائمت رو به متخصص گوارش بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافتِ مشاوره
تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مُشاوره
تا دیر نشده علائمت رو به متخصص ریه بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مشاوره
تا دیر نشده علائمت رو به کارشناس روانشناس بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مشاوره
به سفت شدن عضلات و انقباض دردناک آنها «اسپاسم عضلانی» میگویند. این مشکل بسیار رایج است و میتواند برای هر یک از عضلات شما رخ دهد. راههای مختلفی برای رفع اسپاسم عضلانی وجود دارد که مصرف دارو یکی از آنها است. در بسیاری از موارد، پزشکان از داروی متوکاربامول برای درمان این عارضه استفاده میکنند. اگر میخواهید بدانید که قرص متوکاربامول چیست و چگونه مصرف میشود، تا انتهای این مقاله از مجله درمانکده با ما همراه باشید.
بیشتر بدانید:قرص ناپروکسن چیست؟ مُسکنی که دردهای آرتریت را ضربه فنی میکند
اطلاعات شناسنامهای متوکاربامول
عناوین مرتبط با شناسنامه دارو | توضیحات |
چکیده راهگشای دارو | این قرص با تاثیری که روی سیستم عصبی مرکزی دارد به درمان مشکلات عضلانی اسکلتی حاد کمک میکند. |
نام دارو | این دارو با نام متوکاربامول (Methocarbamol) شناخته میشود. |
بکگراند دارو | این دارو در اوایل دهه ۱۹۵۰ میلادی برای درمان اسپاسم عضلانی و کنترل درد ناشی از آن ساخته شد. |
نوع دارو | این دارو از نوع مولکول کوچک (Small molecule) است. |
گروه دارو | متوکاربامول یک داروی تایید شده است که محققان تحقیقات زیادی روی آن انجام دادهاند. |
ساختار دارو | |
فرمول شیمیایی | C11H15NO5 |
داروهای هم گروه | کاریسوپرودول، کلرزوکسازون، سیکلوبنزاپرین، متاکسالون و تیزانیدین |
فرمهای موجود دارو | قرص و آمپول |
نام برندهای متوکاربامول
این قرص با نامهای تجاری مختلف به فروش میرسد. در ادامه میتوانید با تعدادی از این نامها آشنا شوید:
- رباکسول
- ونریکس
- کارباکوت
کاربرد داروی متوکاربامول
قرص متوکاربامول در کنار استراحت کردن، فیزیوتراپی و سایر روشهای درمانی به رفع اسپاسم و درد عضلانی کمک میکند.
نحوه مصرف قرص متوکاربامول
پزشک میزان مصرف قرص متوکاربامول 500 و… را با توجه به سن و وضعیت سلامتی شما و مشکلی که به آن مبتلا هستید، مشخص میکنند. اگر وضعیت شما بعد از مصرف این دارو بهبود نیافت یا بدتر شد، باید موضوع را به پزشک اطلاع دهید.
هرگز بدون مشورت با پزشک دوز دارو را تغییر ندهید یا مصرف آن را قطع نکنید. اگر از دارو طبق دستور پزشک استفاده نکنید، ممکن است درد عضلانی شما بهبود نیابد. از سوی دیگر، زیادهروی در مصرف آن میتواند به عوارضی مثل حالت تهوع، خوابآلودگی، تاری دید، تشنج و کما منجر شود.
شواهد در مورد بهترین زمان مصرف قرص متوکاربامول نشان میدهد که میتوانید از این دارو همراه با غذا یا بدون آن استفاده کنید.
عوارض قرص متوکاربامول
این دارو میتواند باعث خوابآلودگی شود. همچنین ممکن است عوارض جانبی دیگری ایجاد کند که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
بیشتر بدانید: قرص آلپرازولام چه کاربردی دارد؟ آیا اعتیادآور است؟
عوارض جانبی شایع
شایعترین عوارض جانبی این دارو شامل موارد زیر است:
- سردرد
- سرگیجه
- سبکی سر
- خوابآلودگی
اگر مشکلات فوق خفیف باشند، احتمالا ظرف چند روز یا چند هفته از بین میروند. اما اگر بهبود نیابند یا به تدریج شدیدتر شوند، باید با پزشک یا داروساز صحبت کنید.
عوارض جانبی جدی
در صورتی که عوارض جدی را تجربه کردید، فورا به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر فکر میکنید علائم شما خطرناک هستند، باید با اورژانس (تلفن ۱۱۵) تماس بگیرید. عوارض جانبی جدی این دارو عبارتاند از:
- واکنش آلرژیک که با کهیر، خارش، تورم صورت، چشمها، گلو و زبان و مشکلات تنفسی مشخص میشود
- ادم آنژیونوروتیک که با تورم بافتها، درد شکم و تورم حنجره همراه است
- کاهش ضربان قلب
- گرگرفتگی
- افت فشار خون
- یرقان که از علائم آن میتوان به زرد شدن پوست و سفیدی چشمها اشاره کرد
بیشتر بدانید: قرص سلکوکسیب چیست؟ از درمان دردهای مفصلی تا کاهش دردهای قاعدگی
- کاهش تعداد گلبولهای سفید خون
- از دست دادن حافظه
- گیجی
- مشکلات بینایی شامل دوبینی، تاری دید و حرکات غیر قابل کنترل چشم
- قرمزی و خارش چشم و آبریزش از چشم
- بیخوابی
- تشنج
عوارضی که به آنها اشاره کردیم ممکن است همه مشکلات ناشی از مصرف قرص متوکاربامول را پوشش ندهند. از سوی دیگر، این اطلاعات نمیتوانند جایگزین مشورت با پزشک شوند. به همین دلیل، لازم است در مورد عوارض احتمالی این دارو با یک پزشک که سابقه پزشکی شما را میداند صحبت کنید.
موارد احتیاط پیش از مصرف یا منع مصرف
اگر به قرص متوکاربامول یا سایر داروها حساسیت دارید، این موضوع را به داروساز یا پزشک خود اطلاع دهید. چرا که ممکن است بعضی از محصولات حاوی مواد غیر فعالی باشند که به واکنشهای آلرژیک یا مشکلات دیگر منجر شوند.
قبل از مصرف این دارو، سابقه پزشکی خود را با داروساز یا پزشک در میان بگذارید، به خصوص اگر به بیماری کبدی مبتلا هستید.
این قرص ممکن است باعث سرگیجه، خوابآلودگی یا تاری دید شما شود. به همین دلیل تا زمانی که مطمئن نیستید دچار مشکل نمیشوید، رانندگی نکنید یا کاری انجام ندهید که به هوشیاری یا دید واضح نیاز داشته باشد. همچنین لازم است از مصرف نوشیدنیهای الکلی بپرهیزید.
تداخلات دارویی متوکاربامول
این قرص میتواند با سایر داروها، مکملها یا گیاهانی که مصرف میکنید تداخل داشته باشد. از اینرو، توصیه میشود همیشه فهرست داروها و مکملهای مصرفی خود را در اختیار پزشک قرار دهید.
اگر از محصولات دیگری که باعث خوابآلودگی میشوند مانند داروهای ضد سرفه، مسکنهای اپیوئیدی (کدئین و هیدروکودون)، الکل، ماریجوانا، داروهای خواب، داروهای ضد اضطراب (آلپرازولام، لورازپام و زولپیدم)، آنتیهیستامینها (ستیریزین و دیفن هیدرامین ) یا سایر شلکنندههای عضلانی (کاریسوپرودول و سیکلوبنزاپرین) استفاده میکنید، به داروساز یا پزشک خود اطلاع دهید.
بیشتر بدانید: قرص مفنامیک اسید چیست؟ برای کاهش درد قاعدگی تا تسکین درد دندان و کمر
این قرص ممکن است با بعضی از تستهای آزمایشگاهی تداخل داشته باشد و روی نتیجه آنها تاثیر بگذارد. به همین دلیل، مهم است که کارکنان آزمایشگاه و همه پزشکان معالج خود را از مصرف آن آگاه کنید.
قیمت قرص متوکاربامول
این قرص یک داروی نسبتا ارزان است که به راحتی میتوانید آن را تهیه کنید.
فعل و انفعالات قرص متوکاربامول در بدن
متوکاربامول به دستهای از داروها تعلق دارد که به عنوان «شلکنندههای عضلانی» شناخته میشوند. تحقیقات درباره خواص قرص متوکاربامول نشان داده است که این دارو پیامهای درد را در بدن کاهش میدهد و سیستم عصبی را کند میکند که این کار باعث شل شدن عضلات و تسکین درد میشود.
افراد آسیبپذیر
افراد مسن ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو به ویژه گیجی، سرگیجه یا خوابآلودگی حساستر باشند. این عوارض میتوانند خطر زمین خوردن را افزایش دهند.
بیشتر بدانید: قرص ملوکسیکام چیست؟ دارویی برای تسکین دردهای انواع آرتریت
از قرص متوکاربامول در بارداری فقط زمانی میتوان استفاده کرد که مصرف آن ضروری باشد. تحقیقات حیوانی نشان دادهاند که این دارو روی جنین تاثیر منفی دارد، اما مطالعات کافی روی انسان انجام نشده است. اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، از مصرف خودسرانه این دارو بپرهیزید و درباره فواید و عوارض احتمالی آن با پزشک مشورت کنید.
مشخص نیست که آیا این قرص به داخل شیر مادر منتقل میشود یا خیر. بنابراین، قبل از مصرف قرص متوکاربامول در شیردهی باید با پزشک صحبت کنید.
علاوه بر این، کودکان و نوجوانان زیر ۱۶ سال نباید از این دارو استفاده کنند.
کلام پایانی
در این مقاله سعی کردیم شما را با قرص متوکاربامول و عوارض احتمالی آن آشنا کنیم. اگر درباره این دارو سوال دارید، میتوانید آن را از پزشکان سایت درمانکده بپرسید. درمانکده این امکان را برای شما فراهم کرده است که از بهترین متخصصان برای مشاوره آنلاین پزشکی وقت بگیرید.
سوالات متداول
این سوال که قرص متوکاربامول 500 برای چیست یا قرص متوکاربامول 250 برای چی خوبه، از سوی بسیاری از افراد مطرح میشود. در پاسخ باید بگوییم که این دارو اسپاسم و درد عضلانی را درمان میکند. هر چقدر دوز دارو بالاتر باشد، قدرت آن در رفع مشکلات عضلانی بیشتر است.
از این دارو معمولا برای درمان دردهای عضلانی استفاده میشود. گاهیاوقات قرص متوکاربامول در پریودی هم کاربرد دارد و درد ناشی از آن را تسکین میدهد. بعضی از افراد از قرص متوکاربامول برای سیاتیک استفاده میکنند. قرص متوکاربامول برای سردرد هم مفید است.
این قرص از ماده فعال متوکاربامول تشکیل شده است. همچنین ممکن است حاوی مواد غیر فعال مثل متیل سلولز، لاکتوز مونوهیدرات و… باشد.
خیر. این دارو فاقد مرفین است.
دوز اولیه دارو ۶۰۰۰ میلیگرم در روز است که در چهار دوز جداگانه مصرف میشود. سپس مقدار دارو به ۴۰۰۰ تا ۴۵۰۰ میلیگرم در روز میرسد که باید آن را در سه تا چهار دوز جداگانه مصرف کنید.
به محض یادآوری، داروی خود را مصرف کنید. اما اگر فقط چند ساعت به خوردن دوز بعدی دارو باقی مانده است، از انجام این کار بپرهیزید و دوز بعدی را در ساعت مشخص شده مصرف کنید. هرگز دوز دارو را ۲ برابر نکنید. این کار میتواند به عوارض جانبی خطرناک منجر شود.
در بعضی از افراد ممکن است مصرف این دارو با کاهش ضربان قلب همراه باشد. در صورت مشاهده چنین علامتی باید فورا به پزشک مراجعه کنید.
خیر. در هیچیک از منابع علمی به افزایش وزن به عنوان عوارض جانبی این دارو اشاره نشده است.
در مورد تاثیر این دارو روی جنین انسان تحقیقات زیادی انجام نشده است. به همین دلیل، در دوران بارداری باید فقط زیر نظر پزشک مصرف شود.
منابع: go.drugbank, webmd, healthline
source