Wp Header Logo 2823.png

حمید آذرمند دبیر همایش  اقتصاد دریا محور با بیان اینکه   این همایش  به منظور شناسایی و بهره‌برداری از ظرفیت‌های گسترده اقتصادی موجود در ساحل، فراساحل و آب‌های آزاد برگزار می‌شود گفت: این رویداد با تمرکز بر حوزه‌هایی همچون توسعه شهرهای جدید ساحلی، کشتی‌سازی، صنایع فراساحلی، انرژی، شیلات، اقتصاد دیجیتال، صنعت مالی و گردشگری به دنبال ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری و توسعه زیرساخت‌های اقتصادی است.

وی با اشاره به اینکه اقتصاد دریامحور مانند چتری است که تمامی حوزه‌ها در بخش اقتصاد از جمله رسیدن به رشد ۸ درصدی اقتصاد را  پوشش می‌دهد گفت: سیاست‌های کلی اقتصاد دریامحور سال گذشته از سوی رهبر معظم انقلاب  ابلاغ شد اما برنامه جامع اقتصاد دریا محور با تاخیر ١٩ تیرماه امسال ابلاغ شد اما هنوز تقسیم کاری بین دستگاه‌های مربوطه انجام نشده و فاز علمیاتی آن آغاز نشده‌است و سرمایه‌گذاران از وسعت ظرفیت‌های آن آگاه نیستند از این رو در این همایش به دنبال معرفی ظرفیت‌های اقتصاد دریامحور هستیم. 

آذرمند گفت:  اولین موضوعی که سرمایه‌گذاران به دنبال آن هستند تضمین وجود زیرساخت‌های مورد نیاز  مانند برق و آب، حمل و نقل و … است و در غیر این صورت امکان جذب زیرساخت‌ها وجود ندارد.

وی ادامه داد: نکته بعدی تکمیل زنجیره‌هاست چراکه برای جذب سرمایه‌گذار و تحقق اهداف باید دسترسی به بازارهای صادراتی فراهم شود که الزام آن اصلاح سیاست‌های ارزی و تجاری است. سرمایه‌گذاران باید اطمینان داشته باشند که به دلیل تغییرات و نوسانات و ناکارایی سیاست‌های ارزی و تجاری دچار مخاطره نخواهند شد. 

او با اشاره به اینکه توجه به ظرفیت‌های بسیار گسترده اقتصاد دریامحور جهت کمک به جهش سرمایه‌گذاری و رشد اقتصادی و افزایش رفاه ملی لازم و ضروری است گفت:  در راستای توسعه  اقتصاد دریا محور باید حتما  ظرفیت‌های بالقوه تجارب جهانی موانع و چالش‌ها با حضور فعالان بخش خصوصی مورد بررسی قرار گیرد.

آذرمند با اشاره به اینکه توسعه تعاملات بیشتر بین سرمایه‌گذاران، شرکت‌های بزرگ صنعتی، هلدینگ‌های اقتصادی و نهادهای مالی  در بحث اقتصاد دریا محور بسیار حائز اهیمت است  گفت: این همایش ها موجب می‌شود که با تبادل نظر و ایجاد ارتباطات، فرصت‌های همکاری بیشتری در حوزه‌های مختلف اقتصادی مرتبط با دریا ایجاد شود. در حال حاضر اقتصاد دریا محور دارای فرصت‌های نهفته ای است که می‌تواند به عنوان یک پیشران رشد اقتصادی در دهه‌های آینده نقش ایفا کند.

دبیر همایش اقتصاد دریامحور  بیان کرد: به دنبال برگزاری این رویداد، به منظور بهره برداری از فرصت‌ها، بلافاصله نشست‌های تخصصی، کارگروه‌های مشترک تخصصی و تعاملات تجاری و مالی متعددی با مشارکت اتاق‌های بازرگانی، تشکل‌های صنفی و بنگاه‌های اقتصادی شکل خواهد گرفت.

وی در تشریح محورهای اصلی همایش گفت: محورهای این همایش به گونه‌ای  طراحی شده‌اند که تمامی ابعاد اقتصاد دریامحور را در برگیرند. از جمله این ابعاد می‌توان به توسعه شهرهای جدید ساحلی، کشتی‌سازی و صنایع وابسته،  صنعت مالی فراساحلی، سرمایه‌گذاری خارجی، انتقال صنایع آب‌بر، اقتصاد دیجیتال، اقتصاد سلامت، صنایع معدنی، آب و انرژی، گردشگری، شورورزی، شیلات اشاره کرد.

آذرمند ادامه‌ داد: این همایش شامل سه بخش کلیدی و شش پنل تخصصی شامل ۲۹ سخنرانی تخصصی توسط مدیران عامل و کارآفرینان برجسته کشور و مقالات علمی است. بخش دوم شامل چهار نشست اختصاصی B۲B با محوریت صادرات خدمات فنی و مهندسی، جذب سرمایه‌گذاری خارجی، توسعه ظرفیت‌های تأمین مالی و توسعه زیرساخت‌های آب و انرژی است.  بخش سوم نمایشگاه جانبی برای معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شرکت‌هاست.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com