آفتاب نیوز: در سال 1401 خبرگزاری های وابسته به دولت به شکلی یکصدا در تیترهای مانند : «پایان جیرهبندی آب در بوشهر/رفع تنشهای آبی در استانهای کمآب از برنامههای محوری دولت است» اعلام کردند که سفر سید ابراهیم رئیسی به استان بوشهر، به مشکل جیره بندی آب در این استان پایان داده است.
مدیر عامل آب و فاضلاب استان بوشهر نیز مدعی شد: در سه سال اخیر در استان بوشهر، پروژه های بزرگی در حوزه آب انجام شده که بخش زیادی از مشکلات را رفع کرده است.
ابوالحسن عالی افزود: اجرای همزمان ۱۵ پروژه آبرسانی شامل آب شیرین کن و توسعه و نوسازی شبکه آب طی سال گذشته و امسال از اقدامات مهمی است که در بهبود وضعیت آب بسیار موثر است.
با این همه یک زن خانه دار ساکن این استان اخیراً در حساب کاربری خود نوشت: آب در بوشهر جیره بندی است، و ما یک روز در میان 6 ساعت فرصت داریم که آب ذخیره کنیم، امروز نوبت آب بود و آب نیست و من مانده ام و کودکانی که 3 روز است حمام نکرده اند، یک آشپزخانه ترکیده از ظرف! و مجبوریم از بیرون غذا بگیریم ، چون بدون آب نمی توان آشپزی کرد.
این توییت کافی بود تا تعداد زیادی از شهروندان استان بوشهر نیز دغدغه های مشابهی را مطرح کنند، آنها می گویند که از سال 1392 آب در این استان جیره بندی شده است.
یکی دیگر از شهروندان بوشهری در همین رابطه گفت: در محله ما آب از نیمه شب وصل می شود با فشار بسیار کم، تا حدی که بدون پمپ آب به ظرفشویی هم نمی رسد. مهرداد جشنی پور مسئول ایرنا در این استان به آفتاب نیوز گفت که بخشی از این مشکل به دلیل فرسودگی لوله های آب است و دولت به عنوان بخشی از راه حل به صیفی کاران بالا دست در استان های همجوار حقابه پرداخت می کند تا از کشاورزی با آب بری بالا پرهیز کنند.
اسماعیل حسام مقدم خبرنگار محلی و فعال رسانه ای استان بوشهرنیز در این رابطه به آفتاب نیوز گفت: متاسفانه در برخی نقاط استان و زمان ها پیش می آید که آب 48 ساعت قطع می شود و بعد از آن تا 12 ساعت آب هست. مردم منابع آب در خانه دارند و در ساعاتی که آب جریان می یابد باید آب ذخیره کنند. استان بوشهر خود تولید کننده آب نیست و 90 درصد آب آن از دیگر نقاط مانند سد کوثر و کازرون تامین می شود. در 2_3 سال اخیر 3 آب شیرین کن احداث شده که به دلائلی که مطلع نیستیم، فقط یکی از آنها در مدار قرار گرفته است و همان آب شیرین کن هم اگر باران ببارد به دلیل آنکه آب گل آلود می شود، با مشکل مواجه می شود.
وی افزود: پیش از این شهر دشستان با یک تنش آبی شدید مواجه شد که مردم بسیار درگیر بودند. دولت به عنوان راه حل به برخی کشاورزان بالا دست در استان فارس پول پرداخت می کند که کشاورزی نکنند تا از این آب برای تامین آب شرب استان بوشهر استفاده شود. در آن سال توافق برای پرداخت پول صورت نگرفت و به تنش آبی دامن زد. معمولاً پرداخت پول به کشاورزان در اردیبهشت ماه صورت می گیرد و در حال حاضر نمی دانم با توجه به تغییر و تحولات دولت آیا این مهم انجام شده است یا خیر. البته مردم در خانه حتماً دستگاه آب تصفیه کن نصب می کنند، مثلاً ما که در آپارتمان زندگی می کنیم، یک دستگاه در لوله و در ورودی کنتر نصب کرده ایم و یک دستگاه هم در خانه داریم، چون این باور عمومی وجود دارد که به دلیل عدم سلامت و وجود املاح زیاد، همین آب جیره بندی شده نیز ممکن است به بیماری های کلیوی و بیماری منجر شود.
مقدم در ادامه گفت: بارش باران به گل آلود شدن آب منتهی می شود و به دلیل مشکلات ممکن است 12 ساعت جریان داشتن آب به 6 یا 7 ساعت تقلیل یابد. چون ما استان ساحلی هستیم و سیستم انتقال آب به دلیل رطوبت بالا فرسوده می شود، بخشی از آب در جریان انتقال هدر می رود.
گفتنی است آفتاب نیوز برای پرسش در خصوص پیگیری نمایندگان مجلس با دفتر حجت الاسلام موسی احمدی و ابراهیم رضایی تماس گرفت که حاضر به مصاحبه در این خصوص نشدند.
source