Wp Header Logo 792.png

شفقنا- خبرگزاری آناتولی گزارش داد: کریمخان، دادستان دیوان کیفری بین‌المللی با دفاع از درخواست دستگیری نتانیاهو تصریح کرد: آیا باید صبر کنم تا همه بمیرند؟

دادستان دیوان کیفری بین المللی به مجله آلمانی اشپیگل گفت: چرا قانونی که در مورد اوکراینی ها و سودانی ها اعمال می شود شامل فلسطینی ها نمی شود

او تأکید کرد: آنچه واقعاً برای من مهم است این است که قربانیان از قانون چه انتظاری دارند و تقاضای آنها مبنی بر اجرای یکسان آن در جهان

به گفته وی دادگاه و کارمندان آن در معرض تهدیدها و تلاش های زیادی برای ارعاب هستند

کریم خان، دادستان دیوان کیفری بین‌المللی، در دفاع از درخواست صدور حکم بازداشت علیه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونسیتی، با اشاره به نسل‌کشی «اسرائیل» که بیش از یک سال است در نوار غزه ادامه دارد، گفت: آیا باید منتظر بمانم تا همه بمیرند؟.

خان در مصاحبه ای با مجله آلمانی اشپیگل تاکید کرد که مقامات «اسرائیلی»، فراتر از قوانین بین المللی نیستند.

در 20 مه، کریم خان، دادستان دادگاه، ادعا کرد که درخواست صدور حکم بازداشت علیه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر و یوآو گالانت وزیر دفاع و همچنین شماری از مقامات حماس را به اتهام ارتکاب «جنایت جنگی» «جنایت علیه بشریت» و «نسل کشی» از 7 اکتبر 2023 داشته است.

حماس صحت ادعاهای خان علیه خود را رد کرد و هشدار داد که دستورات صادر شده از سوی دادگاه علیه رهبران مقاومت بر خلاف کنوانسیون‌ها و قطعنامه‌های سازمان ملل است که به مردم فلسطین و همه مردم جهان تحت اشغال حق مقاومت در برابر اشغالگری را می‌دهد.

مقامات کنونی و سابق رژیم صهیونسیتی نیز مخالفت خود با اقدام خان را اعلام کردند و تاکید کردند : صلاحیت دادگاه را به رسمیت نمی شناسند، ادعا کردند که این دادگاه «یهودستیزانه» است، از متحدان تل آویو خواستند کمک مالی به دادگاه را متوقف کنند و حتی آن را منحل کنند.

اوت گذشته، خان همچنین از دادگاه کیفری بین‌المللی خواست تا به سرعت حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را صادر کند.

رژیم صهیونسیتی با حمایت آمریکا، از 7 اکتبر 2023 جنگ نسل کشی را علیه غزه به راه انداخته است که در بحبوحه ویرانی عظیم و قحطی که منجر به کشته شدن ده ها کودک شد، حدود 146000 فلسطینی شهید و زخمی شده اند که اکثر آنها را کودکان و زنان تشکیل می‌دهند . بیش از 10000 نیز مفقود شده اند.

خان در پاسخ به سوال خبرنگار اشپیگل: «آیا بهتر نیست تحقیقات به تعویق بیفتد؟» پاسخ داد: «آیا باید منتظر بمانم تا همه بمیرند؟ اگر این پدر، مادر یا پدربزرگت بود که گروگان گرفته شده بودند آیا واقعاً می‌خواهی که من صبر کنم، اگر فرزندت یا خواهرت تکه تکه شده باشد؟»

وی افزود: چرا قانونی که در مورد اوکراینی‌ها و سودانی‌ها اعمال می‌شود شامل فلسطینی‌ها نمی‌شود، آیا حذف یک منطقه جغرافیایی از قانون صحیح است؟

خان اظهار کرد: تمامی کشورهای عضو دیوان کیفری بین المللی به جز کانادا، فلسطین را به عنوان یک کشور به رسمیت می شناسند.

خان در پاسخ به سؤالات مکرر خبرنگار مبنی بر اینکه «اسرائیل» یک کشور دموکراتیک است و نباید مقامات «اسرائیلی» را با حماس یکی دانست گفت: «همه قربانیان برابرند. من همان توجه و محبتی را نسبت به کودک فلسطینی نشان خواهم داد که برای کودک یهودی نشان خواهم داد. این موضوع برابری در برابر قانون است.

خان اتهامات مقامات رژیم صهیونسیتی مبنی بر یهودی ستیزی علیه خود را رد کرد و گفت: سوء استفاده، تهدید و بازی های زیادی بین رهبران سیاسی، سازمان های اطلاعاتی و گروه های ذینفع در جریان است، اما من خود را می شناسم.

او در ادامه گفت: تمایل فزاینده ای برای به حاشیه راندن افراد با برچسب یهودی ستیز وجود دارد. صادقانه بگویم آنچه واقعاً نگران من است این است که قربانیان از قانون چه انتظاری دارند و تقاضای آنها مبنی بر اجرای یکسان قانون در همه جای جهان است.

خان به کشتار غیرنظامیان در غزه اشاره کرد و گفت: «اگر فقط علیه حماس حکم بازداشت صادر می‌کردم، در حالی که بین 30 تا 40 هزار کشته و مادران از سقط جنین و گرسنگی رنج می‌برند، چه می‌شد؟ در این حالت می‌گفتتن: این دادگاه آلت دست آمریکا و دیگر کشورهای قدرتمند است.

خان در پاسخ به خبرنگار آلمانی که گفته بود مقامات «اسرائیلی» باید در دادگاه های خود محاکمه شوند و اگر این اتفاق نیفتد، دادگاه کیفری بین المللی می تواند اقدامات لازم را انجام دهد، خاطرنشان کرد که ارتش «اسرائیل» در قبال آنچه نیروهایش در سرزمین های اشغالی مرتکب شوند، پاسخگو نیست.

وی افزود: سوال واقعی این است که آیا قوانین بین المللی در سرزمین های اشغالی اعمال می شود؟

خان خاطرنشان کرد که دادگاه و کارمندان آن در معرض تهدیدات و تلاش‌های زیادی برای ارعاب قرار دارند.

وی ادامه داد: برخی از آنها در افکار عمومی بدنام کردند و برخی دیگر نه و من می ترسم که این تهدیدات ادامه پیدا کند، اما ما نباید تسلیم شویم، ممکن است برخی با تصمیمات من مخالف باشند، اما من معتقدم که ما در این خواسته متحدیم که خواهان اجرای مستقل قانون هستیم.

قابل ذکر است که این نخستین باری نیست که شاهد اعمال تهدیدها در تاریخ دادگاه کیفری بین المللی هستیم. پیشتر ایالات متحده از ورود فاتو بنسودا دادستان سابق و دو معاونش به این کشور جلوگیری کرده و دارایی های آنها را در حین انجام تحقیقات در مورد افغانستان مسدود کرد..

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com