Wp Header Logo 1912.png

به گزارش شفقنا، «محسن پاک نژاد» امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره واردات بنزین سوپر افزود: این مطالبه اجتماعی بود و تعداد کسانی که دارنده خودروهای لوکس خارجی وارداتی هستند انتظار دارند از سوختی متناسب با شرایط موتور ماشین هایی که در اختیار آنهاست استفاده کنند.

وی ادامه‌داد: این ظرفیتی است که ایجاد می شود و هزینه آن را می پردازند.

این عضو کابینه دولت چهاردهم گفت: بخشی از این هزینه مربوط به خرید آن است و بخشی هم هزینه انتقال آن به جایگاه های توزیع خواهد بود.

وزیر نفت، زمستان امسال را زمستانی سخت ندانست و افزود: خدا کمک خواهد کرد و با کمترین چالش پشت سرخواهیم گذاشت.

پاک نژاد درباره تامین سوخت در زمستان، خاطرنشان‌کرد: مدیریت سوخت زمستانی برای منازل و مراکز صنعتی خواهیم داشت. گاهی تا ۸۰ درصد سوخت در بخش خانگی مصرف می شود اما تلاش می کنیم تا حد ممکن بخش‌های دیگر دچار مشکل نشوند و بخش صنعت با حداقل چالش روبه‌رو شود.

وی درباره احتمال اعمال فشارهای بیشتر بر خرید نفت ایران همزمان با تغییرات در سیاست خارجی ایالات متحده و بازگشت احتمالی فشارهای دوران ترامپ در صنعت صادرات نفت، گفت: به هر حال تدابیر لازم اتخاذ شده است.

وزیر نفت اضافه‌کرد: اجازه بفرمایید وارد جزئیات نشوم، اما مطمئن باشید که همکاران ما در صنعت نفت متناسب با شرایط و محدودیت‌هایی که ممکن است پیش آید، اقدام های لازم را پیش‌بینی کرده‌اند و مشکلی در این زمینه به وجود نخواهد آمد که مردم نگران شوند.

پاک نژاد خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی‌های وزارت نفت در راستای حفظ پایداری تولید و صادرات نفت کشور انجام شده و نگرانی خاصی در این زمینه وجود ندارد.

وی درباره ساخت پالایشگاه‌های کوچک، افزود: ساخت پالایشگاه‌های کوچک از سیاست‌هایی است که ما آن را دنبال می‌کنیم، به ویژه آنکه با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی باشد آن را دنبال خواهیم کرد.

وزیر نفت گفت: امکان تخصیص نفت خام به این پالایشگاه بر اساس فرایندی که وجود دارد، انجام می‌شود و به درخواست‌ها توجه کرده و آن را اجابت می‌کنیم و به هیچ عنوان مشکلی در خصوص تامین خوراک پالایشگاه‌های کوچک وجود ندارد.

وزیر نفت درباره آمادگی این وزارتخانه برای گذر از فصل زمستان، تصریح کرد: موضوع مدیریت مصرف سوخت همواره از اوایل ماه آذر آغاز می‌شود، اما امسال وقوع سرمای زودرس در روزهای ابتدایی آبان سبب شد روزانه ۹۰ تا ۹۵ میلیون مترمکعب گاز به مصرف بخش خانگی، تجاری و صنایع کشور افزوده شود.

وی افزود: در ماجرای مازوت‌سوزی نیروگاه‌ها که این روزها در جامعه مطرح شده است، قاعده و قوانینی از سال‌ها پیش تدوین شده است و برای حال حاضر نیست.

پاک‌نژاد ادامه داد: در سبد سوخت زمستانی نیروگاه‌ها سه حامل انرژی گاز، نفت‌کوره و گازوئیل وجود دارد و تعادل و در واقع مدیریتی بین مقدار مصارف این حامل‌ها برحسب شرایط سوخت زمستانی کشور انجام می‌شود. این در حالی است که اگر به ‌اندازه‌ سال گذشته مازوت بسوزانیم، خاموشی و مشکلی در زمستان نخواهیم داشت.

وی با بیان اینکه تصمیم کاهش مصرف مازوت به‌دلیل اهمیت سلامت مردم و حفظ محیط زیست اتخاذ شد تا وزارت نیرو به تشخیص خودش خاموشی‌هایی را اعمال کند، تأکید کرد: در سه سال گذشته اعداد و ارقام مازوت‌سوزی به مراتب بیش از آن چیزی است که امروز در نیروگاه‌های ما انجام می‌شود.

از ترکمنستان واردات گاز نداریم، اما مذاکرات مقدماتی انجام شد

این عضو کابینه دولت چهاردهم درباره واردات گاز از ترکمنستان بیان‌داشت: هم‌اکنون از ترکمنستان واردات گاز نداریم، اما مذاکرات مقدماتی برای این کار انجام شده است.

وی خاطرنشان‌کرد: بدهی‌ گازی به این کشور نداریم و همه بدهی‌ها پرداخت شده است.

پاک‌نژاد در پاسخ به این پرسش که چرا وزارت نفت با وجود هشدارهای داده‌شده مخازن نیروگاه‌های کشور را پیش از فصل سرما پر نکرده است، تصریح‌کرد: ابتدای شهریور که دولت چهاردهم مستقر شد حجم ذخایر گازوئیل در نیروگاه‌ها حدود ۴۳ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال کمتر بود، همچنین در ۲۰ روز نخست آبان امسال نزدیک به ۹۰ درصد انتقال سوخت مایع به نیروگاه‌ها نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش داشته است.

وزیر نفت با اشاره به تمایل نیروگاه‌های کشور به استفاده از گازوئیل، گفت: هر چقدر مقدار تحویل گازوئیل به نیروگاه‌ها را امسال افزایش دادیم، اما به‌دلیل منع استفاده از مازوت در نیروگاه‌ها مصرف گازوئیل افزایش یافت، به همین دلیل حجم ذخایر گازوئیل در نیروگاه‌ها مطابق با نظر ما افزایش نیافت.

ارسال نفت به افغانستان نداریم

وزیر نفت در خاتمه در پاسخ به پرسشی درباره صادرات نفت و بنزین به افغانستان و برگشت خوردن محموله‌ها با بیان اینکه ارسال نفت به افغانستان نداریم، گفت: بخشی از اختلافات، مربوط به تفاوت روش‌های سنجش شاخص‌های استاندارد است.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com