معاون توسعه و ساماندهی سازمان امور اراضی کشور از رفع ۸۶ درصد تداخل زمینهای کشاورزی در کشور خبرداد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ معاون توسعه و ساماندهی سازمان امور اراضی کشور با بیان این خبر، گفت: ۱۴ درصد تداخلات باقیمانده نیز تا آخر شهریور سال آینده رفع خواهد شد.
احمدی مدیر کل صدور سند و حدنگاری سازمان امور اراضی میگوید: طبق آمارسازمان ثبت اسناد و املاک کشور از ۱۸ میلیون ۷۰۰ هزار هکتار از زمینهای کشاروزی، حدود ۱۱ میلیون هکتار معادل ۶۷ درصد اراضی حدنگاری و صدور سند انجام شده است.
احمدی افزود: اختلاف بر برخی از زمینهای کشاورزی، دلیلی بود برای پیگیری حدنگاری و صدور سند برای سرو سامان دادن به حدود ۱۹ میلیون هکتار از اراضی کشور.
مدیر کل صدور سند و حدنگاری سازمان امور اراضی در ادامه تصریح کرد: رفع تداخلات ارضی مهمترین مشکل در صدور اسناد زمینهای کشاورزی است.
احمدی اظهار داشت: بیشترین اختلاف در این حوزه مربوط به تعیین و تکلیف حق دولت و مردم است و در صدور اسناد اراضی کشاورزی مشکلات بین مردم و حاکمیت بیشتر دیده میشود.
وی افزود: در این زمینه بیشترین مشکلات مربوط به استانهای شمالی و کمترین مشکل مربوط به استانهای مرکز در تداخلات اراضی و صدور اسناد دارند.
احمدی میگوید: استانهای شمالی مثل مازندران به دلیل خورد شدن زمین هایشان بیشترین مشکل و استان مرکزی مثل یزد و سیستان بلوچستان کمترین مشکل را دارند.
افخمی مدیرکل ثبت و اسناد استان تهران نیز میگوید: از ۱۹۰ هزار هکتار اراضی استان تهران برای ۱۴۵ هزار هکتار معادل ۷۰ درصد اراضی استان تهران اسناد حدنگاری صادر شده است
بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک هم گفت : از ۱۳۵ میلیون هکتار اراضی کشور تا کنون حدنگاری حدود ۷۰ درصد اراضی کشور به پایان رسید و بقیه اراضی نیز در دست اقدام و صدور سند است.
گودرزی معاون حفظ کاربری و یکپارچگی سازمان امور اراضی نیر در این باره گفت: تاکید قانون بر ممنوع بودن تغییرکاربری ارضی است چراکه تغییرکاربری و خرد شدن اراضی امنیت غذایی کشور را تهدید میکند.
مطابق ماده یک قانون حفظ کاربری اراضی: صدور سند اراضی کشاورزی فقط برای زمینهایی صادر میشود که کاربری زراعی دارند و سندی برای زمینهایی که تغییرکارداشته اند صادر نمیشود:
قانون الزام صدور سند مالکیت کشاورزی از امسال آغاز میشود و قرار است طی ۵ سال آینده؛ برای همه زمینهای کشاورزی در کشور سند حدنگاری و مالکیت صادر شود.
source