Wp Header Logo 3295.png

به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، مهران سالاریه در حاشیه بازدید خبرنگاران از دو مرکز اسقاط خودروهای فرسوده در نشست خبری ضمن بیان این مطلب به روند خوب اسقاط خودروها در کشور اشاره کرد و افزود: در ۸ ماهه اول امسال ۲۳۷ هزار دستگاه خودرو فرسوده اسقاط شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، رشد ۳۰۰ برابری داشته است  و انتظار می‌رود با تکیه بر آِیین‌نامه موثر و پیشرفته ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو تا پایان امسال رکورد ۱۸ سال گذشته اسقاط که عدد ۳۳۰ هزار دستگاه در سال ۹۳ است، شکسته شود.

وی همچنین با اشاره به این که در سال ۱۴۰۲ حدود ۲۵ درصد اسقاط خودروهای فرسوده رشد داشته است، تاکید کرد: در سال گذشته به‌رغم وجود ضعف‌های بسیاری که در حوزه زیرساخت‌های قانونی و آیین نامه ( آیین نامه اجرایی ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو ) وجود داشت اما با استناد به قانون ساماندهی صنعت خودرو حدود ۷۸ هزار دستگاه خودرو فرسوده اسقاط شد که از این تعداد نزدیک به ۱۰ هزار دستگاه در حوزه جایگزینی خودروهای فرسوده با خودروهای نو و ۸ هزار دستگاه نیز سهم ناوگان تاکسیرانی بوده است.

سالاریه

رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل کشور در ادامه به تاثیر خروج خودروهای فرسوده در کاهش مصرف سوخت پرداخت و با تاکید بر اینکه تاکنون از محل اسقاط خودروهای فرسوده ۲ و هشت دهم میلیارد دلار صرفه جویی ارزی صورت گرفته است، تصریح کرد: مطابق آخرین گزارشات و بررسی‌های کارشناسی، از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان شهریور امسال در نتیجه خروج و اسقاط خودروهای فرسوده حدود ۲ میلیارد لیتر صرفه جویی در مصرف سوخت صورت گرفته است که اگر آمار اسقاط خودرو در ماه‌های مهر و آبان به این آمار ۱۸ ماهه اضافه شود می‌توان گفت حدود ۳ میلیارد لیتر صرفه جویی در مصرف سوخت کشور صورت گرفته است.

متقاضیان اسقاط خودروهای فرسوده به ۳۰ درصد کاهش یافت

سالاریه در ادامه با اشاره به آغاز فرایند جدید جایگزینی خودروهای فرسوده از ۲ ماه گذشته، میزان ریزش متقاضیان را در این طرح بسیار کم و حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد اعلام کرد و گفت: خصوصیت این طرح این است که گواهی اسقاط به ذینفعی خودروسازان صادر می شود و از فاکتور فروشی که خودروساز صادر می کند مبلغی باید برای گواهی اسقاط در نظر گرفته شود و توسط خودروساز کسر و مابقی باید توسط متقاضی تکمیل وجه شود.

وی افزود: در این طرح حدود ۲۷ هزار نفر متقاضی شرکت کردند که تاکنون حدود ۹ هزار نفر فراخوان شدند و ۷۲۰۰ نفر وضعیت پذیرش آن ها در مراکز اسقاط کشور قطعی شده است و ۶ هزار نفر در مرحله پیش فاکتور قرار گرفتند.

به گفته این مقام مسئول در حوزه نوسازی ناوگان حمل و نقل در کشور از ۲۷ هزار متقاضی در طرح فعلی جایگزینی خودروهای فرسوده حدود ۲۳ هزار نفر سهم ایران‌خودرو و حدود ۴۰۰۰ نفر سهم شرکت سایپا است.

اعلام زمان آغاز فراخوان دوم طرح جایگزینی خودروهای فرسوده

سالاریه در ادامه از آغاز فراخوان دوم طرح جایگزینی خودروهای فرسوده در آینده‌ای نزدیک خبر داد و افزود: بر اساس هماهنگی‌هایی که با خودروسازان در حال انجام است، به زودی مرحله بعدی شروع خواهد شد و متقاضی‌هایی که در بخش دوم قرار دارند می‌توانند مراجعه کنند. در مرحله اول طرح جایگزینی که اخیرا به اتمام رسید از ۹ هزار نفری که فراخوان شدند، حدود ۶۰۰۰ نفر به خودروسازان معرفی شدند و طبق برنامه سیستمی که در حال انجام است، خوشبختانه فرآیند بسیار پویا و خوبی صورت گرفته و این  افراد در مرحله تکمیل وجه قرار دارند.

نوسازی ۳۱ هزار تاکسی فرسوده در سال ۱۴۰۳

رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل‌ونقل در ادامه، به تشریح برنامه‌های این ستاد در حوزه نوسازی ناوگان فرسوده در کشور اشاره و خاطرنشان کرد  برای امسال نوسازی ۳۱ هزار دستگاه تاکسی برنامه‌ریزی شده که امیدواریم با منابعی که در صندوق حمایت از صنایع پیشرفته وجود دارد به متقاضیانی که در فرآیند جایگزینی شرکت می کنند و منتظر دریافت تسهیلات هستند، تخصیص یابد.

مهران سالاریه

سالاریه تاکید کرد: البته با توجه به محدودیت منابع این موضوع با اولویت‌بندی انجام می‌شود و طبق اولویت های ستاد امیدواریم تا پایان سال بتوانیم نوسازی ۳۱ هزار دستگاه تاکسی را انجام دهیم البته از این ۳۱ هزار دستگاه تاکسی، ۲۵ هزار دستگاه تاکسی‌های بنزین‌سوز یا گازسوز یا دوگانه هستند و ۶۰۰۰ دستگاه هم برقی هستند که مربوط به چهار خودروساز کشور می‌شود.

هدف گذاری برای نوسازی ۱۰۵ هزار موتورسیکلت فرسوده در کشور

وی در ادامه با بیان اینکه در حوزه موتور سیکلت نیز نوسازی ۱۰۵ هزار دستگاه موتور فرسوده هدف گذاری شده است، اضافه کرد: از این عدد حدود ۱۰۰ هزار دستگاه موتور بنزینی هستند و ۵۰۰۰ دستگاه نیز شامل موتورسیکلت های برقی می شود که برای تحقق این اهداف در حال مکاتبه و رایزنی هستیم که بتوانیم حدود ۳۰۰۰ میلیارد تومان به منابع صندوق حمایت اضافه شود تا عملکرد قابل قبولی را از طرح های نوسازی ارائه کنیم.

رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل همچنین  موضوع خودروهای فرسوده را یک مساله ملی در کشور دانست و گفت: از جنبه آلودگی هوا طبق گزارش سازمان حفاظت محیط زیست، سهم خروج خودروهای فرسوده بالاترین سهم در کاهش آلودگی هواست بنابراین تلاش می کنیم بتوانیم با اولویت کلان شهرها این موضوع را دنبال کنیم.

 سالاریه در ادامه به نقش پلیس راهور فراجا به عنوان یکی از ارکان مهم در حوزه خروج خودروهای فرسوده و اسقاط نام برد و تاکید کرد: در حال حاضر کارشناسان مربوطه آن‌ها در اقصی نقاط کشور به مراکز اسقاط، خدمات ارائه می‌دهند. امیدواریم که این همکاری‌ها ادامه داشته باشد البته از پلیس راهور فراجا انتظار داریم که در حوزه ارتباطات سیستمی و بر خط، پیش قدم باشند و بتوانند بخشی از مشکلاتی که بر سر راه متقاضیان وجود دارد را با توسعه در این بخش حل کنند.

مصرف گواهی مانع افزایش آمار اسقاط می شود

وی همچنین به آخرین آمار خودروهای فرسوده در کشور اشاره کرد و یادآور شد: در حال حاضر ۱۰ میلیون دستگاه خودرو فرسوده در کشور تردد دارد که هر ساله یک میلیون دستگاه به این آمار افزوده می شود. طبق برنامه هفتم توسعه نیز باید سالیانه ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو فرسوده اسقاط شود البته در کشور ظرفیت سالیانه و زیرساخت اسقاط ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار دستگاه خودرو فرسوده وجود دارد منتهی مصرف گواهی اسقاط یکی از مسائلی است که موجب محدودیت در افزایش آمار اسقاط و تولید گواهی می شود.

مهران سالاریه

وی معتقد است که وقفه ۶ ساله در روند اسقاط خودروهای فرسوده به دلیل توقف واردات خودرو بوده است که موجب شده امروز روند نوسازی ناوگان حمل و نقل در کشور کیلومترها با استانداردها و معیارهای جهانی فاصله داشته باشد.

این مقام مسئول در ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل کشور در ادامه در خصوص آخرین وضعیت تولید گواهی اسقاط از محل واردات خودرو سواری و کار و تجاری، گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۲۰ هزار دستگاه خودرو سواری وارد شده که به ازای هر دستگاه خودرو خارجی به طور میانگین ۳ گواهی اسقاط به شرکت های مربوطه اعطا شده است علاوه بر این در سال جاری نیز حدود ۴هزار و ۸۰۰ دستگاه خودرو کار و تجاری شماره گذاری شده که هر کدام ۵ گواهی اسقاط ارائه کردند.

سهم ۳ درصدی اسقاط خودروهای سنگین فرسوده در آمار ۸ ماهه امسال

سالاریه در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار پرشین خودرو در خصوص آمار اسقاط خودروهای فرسوده سنگین در سال جاری گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۲۳۷ هزار دستگاه خودرو فرسوده اسقاط شدند که از این آمار و به لحاط تعدادی ۳ درصد از این عدد مربوط به خودروهای سنگین فرسوده است که حدود ۷ تا ۸ هزار دستگاه خودرو فرسوده سنگین را شامل می شود اما از نظر صدور گواهی اسقاط این رقم بالاتر است و حدود ۷ درصد گواهی اسقاط صادر شده توسط خودروهای سنگین و دیزلی بوده است.

روز گذشته با هماهنگی ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل و اسقاط خودروهای فرسوده جمعی از اصحاب رسانه و مدیران انجمن صنفی مراکز اسقاط و بازیافت خودروهای فرسوده از دو مرکز اسقاط خودروهای سواری و سنگین در منطقه صنعتی شمس آباد بازدید کردند و از نزدیک با روند فعالیت مراکز اسقاط و فرایند اسقاط و بازیافت خودروهای فرسوده آشنا شدند.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com