Wp Header Logo 3299.png

دبیر شورای راهبردی پنجره واحد زمین از کاهش زمان پاسخگویی به درخواست‌ها و استعلام‌ها در این سامانه از ۹۰ روز به ۲۴ روز خبر داد.  

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ میر رجبی دبیر شورای راهبردی پنجره واحد زمین در پنجمین نشست شورای راهبری پنجره واحد مدیریت زمین که با حضور نمایندگانی از دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی، وزارت اطلاعات، سازمان ملی زمین و مسکن، مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه، سازمان فناوری اطلاعات، سازمان بازرسی کل کشور، سازمان امور اراضی و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برگزار شد، گفت: میانگین پاسخگویی به درخواست‌ها و استعلام‌ها در این سامانه از ۹۰ روز به ۲۴ روز کاهش یافته است. 

وی افزود: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین که به عنوان ابزاری قدرتمند برای مبارزه با زمین‌خواری و بهبود مدیریت اراضی طراحی شده است، پیشرفت‌های چشمگیری داشته است که این سامانه با کاهش زمان پاسخگویی به استعلامات و استفاده از فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی، گام بزرگی در جهت شفاف‌سازی و نظارت بر تغییرات اراضی برداشته است.

میر رجبی درباره میزان درخواست‌ها در این سامانه افزود: بیش از یک میلیون مورد میزان درخواست در سامانه پنجره واحد زمین ثبت شده که به ۹۳۶ هزار مورد آن پاسخ داده شده است.

دبیر شورای راهبردی پنجره واحد زمین همچنین تصریح کرد: تعداد کل استعلامات در سامانه پنجره واحد زمین بیش از یک میلیون و صد هزار مورد است که این امر موجب کاهش ۲/۳ میلیون نفری از مراجعان برای حضور ادارات شده و همچنین میانگین زمان کاهش خدمات تغییر کاربری از ۲۵۳ روز به ۱۶۳ روز کاهش یافته است. 

دبیر شورای راهبردی پنجره واحد زمین در ادامه اظهار داشت: همه دستگاه‌های حوزه زمین برای صدور مجوز‌ها و پاسخ به استعلامات به این سامانه متصل شده اند، ولی در مرحله توسعه و اقدامات در بستر پنجره واحد مدیریت زمین اتفاق نهایی انجام نشده است. 

وی در ادامه گفت: دستگاه‌هایی که عملکرد مطلوبی در این سامانه داشتند می‌توان به سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، سازمان اوقاف، محیط زیست، سازمان امور اراضی اشاره کرد و برخی از دستگاه‌های ضروری که نیازمند است بیشتر در این حوزه فعالیت کنند می‌توان به وزارت صمت اشاره کرد. 

در این نشست، دکتر وحید، سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیز، بر اهمیت برطرف نمودن موانع موجود در اتصال سامانه‌های مختلف به این پنجره واحد و تسریع اجرای طرح تاکید کرد.

وحید لزوم شفافیت و یکپارچگی اطلاعات در این سامانه و جلوگیری از بروز مشکلات در پرونده‌های منابع طبیعی را امری ضروری دانست.

سرپرست سازمان منابع طبیعی کشور بر همکاری نزدیک و هماهنگ بین دستگاه‌های مختلف برای مقابله موثر با پدیده زمین خواری تاکید ویژه کرد.

وی با اشاره به اینکه زمین خواری یکی از چالش‌های جدی حوزه منابع طبیعی است، بر ضرورت تلاش جمعی و یکپارچه دستگاه‌های مرتبط برای مقابله با این معضل پافشاری نمود.

وحید با بیان اینکه پنجره واحد مدیریت زمین می‌تواند به عنوان یک ابزار قدرتمند در شفاف سازی اطلاعات و جلوگیری از معاملات غیرقانونی زمین عمل کند، لزوم بهره گیری حداکثری از این سامانه برای مقابله با زمین خواری را یادآور شد.

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه پنجره واحد مدیریت زمین می‌تواند در مدیریت یکپارچه زمین و صدور مجوز‌ها نقش موثری داشته باشد، افزود: با اجرای کامل این طرح، تمام مراحل صدور مجوز‌ها به صورت الکترونیکی و شفاف ثبت شده و در دسترس خواهد بود. این امر موجب کاهش تخریب سرزمین و جلوگیری از تصرفات غیرقانونی خواهد شد.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com