Wp Header Logo 3646.png

به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم، در آخرین ساعات جلسه 1 آذرماه، شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با مبنا قراردادن ادعاهای غیرفنی و سیاسی، قطعنامه ضدایرانی خود را با اکثریت شکننده صادر کرد.

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه‌ای را تصویب کرد که در آن، بدون توجه به همکاری‌های ایران با آژانس، از تهران خواسته شده است برای حل مسائل ادعایی پادمانی، اقدامات ضروری و فوری انجام دهد. این  قطعنامه با 19 رأی موافق، 12 رأی ممتنع و 3 رأی مخالف به تصویب شورای حکام رسید.

تصویب قطعنامه شورای حکام اثراتی هم در بازارهای مالی ایران داشت؛ به‌خلاف روال قبلی بورس بی‌اعتنا به این قطعنامه، رشد کرد و از همان دقایق نخست رنگ سبز به خود گرفت. شاخص بورس در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، با رشد 24هزارواحدی مواجه شد.

در بازار طلا و ارز اما شاهد رشد هیجانی در قیمت‌ها بودیم؛ قیمت ارز در معاملات نخست اولین روز هفته به‌خلاف روال روزهای قبل با رشد همراه شد و بار دیگر رکورد 70هزارتومانی را به ثبت رساند.

دلار در بازار تهران بین 70 تا 70 هزار و 200 تومان در نوسان است. دلار در بازار هرات نیز در میانه کانال 69 هزار تومان معامله می‌شود. قیمت سکه طرح جدید وارد کانال 53میلیونی شده و هر گرم طلای 18عیار هم در کانال 4.6 میلیون تومان قیمت خورده است.

فعالان بازار و کارشناسان اقتصادی البته تأکید دارند که قیمت‌ها در معاملات بازار ارز، همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد با هیجان همراه شده و همین امر باعث رشد قیمت‌ها شده است.

این روال همیشگی در بازار ارز است؛ این بازار معمولاً به‌سرعت به اخبار و تحولات سیاسی واکنش نشان می‌دهد و این‌بار نیز مانند تحولات و خبرهای سیاسی ماه‌های قبل، نوسانات بازار با هیجان همراه شده است.

البته تجربه ماه‌های قبل و زمانی که بازار تحت تأثیر خبرهای منفی و تنش‌های سیاسی شدید بود، نشان می‌دهد که نوسانات هیجانی عمر طولانی ندارند و کوتاه‌مدت هستند و بر همین اساس می‌توان پیش‌بینی کرد این‌بار هم مانند قبل، با کاهش تنش‌ها و آرام شدن فضای سیاسی، دلار وارد مدار کاهشی شود.

*قطعنامه شورای حکام تأثیر پایداری بر بازار ارز ندارد

علی‌اکبر لبافی، کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به قطعنامه ضدایرانی شورای حکام گفت: این قطعنامه که به‌تازگی تصویب شده است، نسبت به قطعنامه‌های گذشته تأثیر بسیار کمتری بر اقتصاد ایران دارد، چراکه از بین اعضای شورای حکام، فقط آلمان، انگلیس و فرانسه با آمریکا همراهی خواهند کرد تا قطعنامه اجرا شود و سایر کشورها از جمله چین و روسیه که با ایران رابطه خوبی دارند، از این قطعنامه حمایت نخواهند کرد.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: صدور قطعنامه‌های ضدایرانی شورای حکام، نمی‌تواند تأثیر جدی بر بازار ارز داشته باشد و اتفاق جدیدی رخ نخواهد داد.

لبافی عنوان کرد: امروز؛ شنبه سوم آذرماه که بازار سرمایه کار خود را شروع کرد به‌خوبی مشاهده کردیم که این بازار بدون توجه به این قطعنامه نه‌تنها رشد خوبی را تجربه کرد، بلکه ورود نقدینگی به این بازار نیز افزایشی بود، این در حالی است که در گذشته قطعنامه ضدایران شورای حکام شاخص کل را نزولی می‌کرد.

این کارشناس اقتصادی گفت: اقتصاد ایران در یک سال گذشته شاهد انواع التهاب‌های سیاسی و نظامی بوده و تاب‌آوری کشور نسبت به گذشته بیشتر شده است، این موضوع موجب شده است بازارها توجه کمتری به تنش‌های سیاسی داشته باشند.

وی تأکید کرد: از سوی دیگر بسیاری از کشورها آمریکا و اروپا را همراهی نمی‌کنند و این موضوع نشان می‌دهد که وزن تأثیرگذاری این قطعنامه نسبت به قطعنامه‌های قبلی کمتر شده است.

لبافی در پایان تأکید کرد: کشورهای با اقتصاد بزرگ همانند چین و روسیه از مواضع آمریکا حمایت نمی‌کنند و ارتباط خوبی با ایران دارند که این موضوع اثر قطعنامه را کمتر کرده است.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com