Wp Header Logo 4468.png

تورم/////// دلاری/// در حال تکمیل

تغییرات نرخ ارز تأثیر مستقیمی در نوسان قیمت کالا‌های وارداتی دارد. کالا‌هایی که بخش عمده آن با نرخ نیمایی و درصد کمتری نیز با نرخ ارز ترجیحی وارد می‌شود.

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، قیمت کالا‌های وارداتی یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر میزان مبادلات خارجی کشور‌ها و یکی از عوامل تعیین‌کننده رابطه مبادله است.

براین‌اساس، مرکز آمار ایران در گزارشی به بررسی شاخص قیمت کالا‌های وارداتی بر اساس کد‌های تعرفه‌ای سال پایه ۱۴۰۰ پرداخته و تاکید داشته که برای محاسبه شاخص فصل تابستان ۱۴۰۳ از داده‌های مقدماتی گمرک استفاده شده است.

در این گزارش با اشاره به افزایش تورم فصلی ریالی در تابستان سال جای بیان شده است: در دومین فصل سال، درصد تغییرات شاخص قیمت کالا‌های وارداتی مبتنی بر داده‌های ریالی نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ۱۴۰۳ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۱۲ درصد) ۲.۳ واحد درصد افزایش داشته است.

بیشترین تورم فصلی در تابستان، با ۲۰.۲ درصد مربوط به گروه ماشین آلات و وسایل مکانیکی، ادوات برقی و … و کمترین تورم فصلی با صفر درصد مربوط به گروه مروارید طبیعی یا پرورده و … است. همچنین گروه محصولات نباتی با تورم منفی ۲.۱ درصد، بیشترین کاهش را تجربه کرده است.

در بخش دیگری از گزارش مرکز آمار به تورم فصلی دلاری اشاره شده است که نشان می‌دهد در تابستان امسال، درصد تغییرات شاخص قیمت کالا‌های وارداتی مبتنی بر داده‌های دلاری نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) برابر با ٤.٥ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (٣.٥ درصد)، ١.٠ واحد درصد افزایش داشته است.

تورم نقطه‌ای ریالی و دلاری قد کشید

در فصل تابستان، ١٤٠٣ درصد تغییرات شاخص قیمت کالا‌های وارداتی مبتنی بر داده‌های ریالی نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ٥٨.٥ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (٤٤.٨ درصد)، ١٣.٧ واحد درصد افزایش داشته است. در این فصل بیشترین تورم نقطه به نقطه با ١٠٤.٧ درصد مربوط به گروه «آلات و دستگاه‌های اپتیک، عکاسی» و کمترین تورم نقطه به نقطه با ٠.٦ درصد مربوط به گروه «پوست خام، چرم» است. گروه «چربی‌ها و روغن‌های حیوانی یا نباتی» نیز با تورم منفی ١٤.٢ درصد بیشترین کاهش را تجربه کرده است.

از سوی دیگر درصد تغییرات شاخص قیمت کالا‌های وارداتی مبتنی بر داده‌های دلاری نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه‌به‌نقطه) برابر با ٩.٨ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (٤.٧ درصد)، ٥.١ واحد درصد افزایش داشته است.

افزایش تورم سالانه ریالی و دلاری کالا‌های وارداتی

در فصل تابستان ١٤٠٣ درصد تغییرات شاخص قیمت کالا‌های وارداتی مبتنی بر داده‌های ریالی در چهارفصل منتهی به فصل تابستان ١٤٠٣ نسبت به مدت مشابه در سال قبل ٤٨.٦ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (٤٧.١ درصد) ١.٥ واحد درصد افزایش داشته است.

تورم منفی برای کدام کالا به ثبت رسید؟

در این فصل بیشترین تورم سالانه با ١٠٣.٣ درصد مربوط به گروه «آلات و دستگاه‌های اپتیک، عکاسی» و کمترین تورم سالانه با ٠.٢ درصد مربوط به گروه «مواد نسجی و مصنوعات از این مواد» است. گروه «چربی‌ها و روغن‌های حیوانی یا نباتی» نیز با تورم منفی ١٧.٧ درصد بیشترین کاهش را تجربه کرده است.

تورم ۲۷۳ درصدی برای چه سالی بود؟

تورم سالانه ۴۸.۶ درصدی قیمت کالا‌های وارداتی در پایان تابستان امسال (مبتنی بر داده‌های ریالی) در شرایطی است که پیش‌تر در سال ۱۴۰۰ این نرخ به رقم عجیب ۲۷۳.۷ درصد رسیده بود که در نوع خود قابل تامل است و نشان می‌دهد فشار تورمی بالایی از بخش کالا‌های وارداتی به سبد هزینه‌ای مردم در آن سال وارد شده بود. جزئیات بیشتر را در جدول زیر می‌بینید.

تورم سالانه کالا‌های وارداتی مبتنی بر دلار

درصد تغییرات شاخص قیمت کالا‌های وارداتی مبتنی بر داده‌های دلاری در چهار فصل منتهی به فصل تابستان ١٤٠٣ نسبت به مدت مشابه در سال قبل برابر با ٥.٩ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (٥.٢ درصد)، ٠.٧واحد درصد افزایش داشته است. این در حالی است که در سال ۱۳۹۵ شاهد تورم سالانه منفی ۴.۷ درصدی بودیم.

 

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com