Wp Header Logo 3171.png
۴ رویکرد مهم برای خروج از ناترازی‌ها

با توجه به کاهش دمای هوا و تداوم سرما در اکثر نقاط کشور و افزایش مصرف گاز مشترکان خانگی، تحویل سوخت کافی به نیروگاه‌ها با کاهش رو به رو شده است. این وضعیت در نیمه شمالی کشور حاددتر است و موجب شده است تحویل گاز در هفته جاری به نیروگاه‌هایاین مناطق به صفر رسیده و ۸۰۰۰ مگاوات تولید برق نیروگاه‌های این منطقه متوقف شود.

خبرگزاری میزان

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، تغییرات اقلیمی تأثیرات عمیقی بر الگو‌های آب‌وهوایی در سطح جهانی دارد و می‌تواند باعث تغییر در طول، شدت و زمان وقوع فصل‌ها شود. در این زمینه، تغییرات اقلیمی بر روی زمستان‌ها نیز تأثیر گذاشته است و در برخی از مناطق با نتایجی، چون بروز و ظهور زمستان‌های زودرس و شدیدتر همراه شده است.

با افزایش دما در برخی مناطق، می‌توان دید که زمستان‌ها ممکن است زودتر از موعد طبیعی شروع شوند. این تغییر می‌تواند به دلیل گرمایش جهانی و عدم تطابق در الگو‌های طبیعی باشد.

در عین حال، تغییرات اقلیمی می‌توانند باعث بروز فصل‌های زمستانی سردتر و شدیدتر در برخی مناطق شوند. به‌عنوان مثال، ریزش برف بیشتر و دما‌های پایین‌تر ممکن است ناشی از تغییر در الگو‌های جریانات جوی باشد.

پژوهش‌های علمی در این زمینه نشان می‌دهند که الگو‌های تغییر اقلیم می‌توانند منجر به طوفان‌های برفی شدید و ناپایداری‌های جوی شوند و تأثیرات تغییرات اقلیمی می‌تواند بر روی تنوع زیستی و زیستگاه‌های طبیعی تأثیر بگذارد.

بنا بر این گزارش بررسی‌های تاریخی نشان می‌دهند که تغییرات اقلیمی در قرون گذشته نیز تأثیرات مشابهی را بر الگو‌های زمستانی نشان دادند.

اما در همین رابطه نباید از اثرات تغییرات اقلیمی بر رشد مصرف انرژی غافل شد؛ از این حیث لازم است با درنظر گرفتن این رویکرد برنامه‌ریزی‌های کلانی را پیش‌بینی کرد، چراکه این مساله اثرات عمیقی بر رشد مصرف انرژی در ایران و جهان دارد.

رشد جمعیت و صنعتی شدن در ایران باعث افزایش نیاز به انرژی می‌شود. تغییرات اقلیمی ممکن است این نیاز را به ویژه در بخش‌های کشاورزی و صنعتی افزایش دهد.

در توضیح بیشتر باید گفت که تغییرات اقلیمی نه تنها الگو‌های مصرف انرژی را تحت تأثیر قرار می‌دهند، بلکه نیاز به راهکار‌های پایدار و نوآورانه برای مدیریت مصرف و تولید انرژی را نیز افزایش می‌دهد. کشور‌های مختلف باید برای مقابله با این چالش‌ها استراتژی‌های محکم و مؤثری را در نظر بگیرند.

داود رضا عرب، استاد دانشگاه و مدیر موسسه پژوهشی مهندسی تغییرات اقلیمی در این باره می‌گوید: سازگاری با تغییر اقلیم یکی از راهکار‌های موثر در سطح جهان و کشور است.

وی با اشاره به راهکار جهانی در مواجهه با تغییر اقلیم یادآور شد: سازگاری با تغییر اقلیم یکی از راهکار‌های موثر در سطح جهان و کشور است، مقابله و مدیریت دیگر راهکار است.

بر اساس این گزارش، برای برون‌رفت از چالش انرژی در شرایط تغییرات اقلیمی در ایران، می‌توان به چند راهکار کلیدی اشاره کرد. اولاً، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی و بادی باید در اولویت قرار گیرد تا وابستگی به سوخت‌های فسیلی کاهش یابد. ثانیاً، بهینه‌سازی مصرف انرژی در صنایع و ساختمان‌ها با استفاده از فناوری‌های نوین و استاندارد‌های کارآمد می‌تواند به کاهش مصرف کمک کند. همچنین، افزایش آگاهی عمومی و آموزش درباره مدیریت مصرف انرژی ضروری است. در نهایت، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه فناوری‌های پایدار و همکاری‌های بین‌المللی برای انتقال دانش و فناوری نیز اهمیت دارد.

در روز‌هایی که به دلیل شدت گرفتن سرما و فرا رسیدن زمستان زودهنگام مصرف انرژی گاز در خانه‌ها نیز افزایش قابل ملاحظه‌ای یافته و این امر با محدودیت در تأمین گاز به عنوان سوخت اصلی نیروگا‌ه‌های کشور همراه شده است، شاهد محدودیت در تولید برق کشور هستیم.

“مصطفی رجبی مشهدی”، مدیرعامل شرکت توانیر در توضیح این مساله می‌گوید: صنعت برق کشور در فصل سرد آمادگی تولید و تامین برق همه مشترکان خود اعم از خانگی، صنعتی، کشاورزی و .. را دارد، اما این امر مستلزم تحویل سوخت کافی برای تولید برق به نیروگاه‌هاست.
درحال حاضر ذخیره سوخت گازوئیل نیروگاه‌های کشور کاهش ۶۵ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد که ۹۲ درصد (۱۶۰۲ میلیون لیتر) این مقدار مربوط به نیمه شمالی کشور بوده و این در حالی است که میزان تخصیص گاز هم تا روز جاری ۴.۵ میلیارد لیتر نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است و این میزان کاهش با مصرف سوخت مایع (گازوییل و مازوت) جبران شده است.

وی ادامه می‌دهد: با توجه به کاهش دمای هوا و تداوم سرما در اکثر نقاط کشور و افزایش مصرف گاز مشترکان خانگی، تحویل سوخت کافی به نیروگاه‌ها دچار فقدان شده است. این بحران به ویژه در نیمه شمالی کشور موجب شده گاز تحویلی در هفته جاری به نیروگاه‌های نیمه شمالی به صفر برسد و در نتیجه بیش از ۸۰۰۰ مگاوات تولید برق نیروگاه‌های این منطقه متوقف شود و موجب اعمال محدودیت در مصارف مشترکان شده است.

رجبی مشهدی تاکید می‌کند این در شرایطی است که تیم ۱۰۰ هزار نفری صنعت برق با تمام قوا آماده تامین برق پایدار تمام مشترکان است و به محض دریافت سوخت لازم برای تولید برق، همه محدودیت‌های اعمال شده لغو خواهد شد.

انتهای پیام/

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com