رمضانعلی سنگدوینی، نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس، در گفتوگو با «تجارتنیوز»:
فشارافزایی در حوزه نفت و گاز مانند ناموس ماست/ صنایع غولپیکر کشور میتوانند در ترمیم زیرساختها سرمایهگذاری کنند
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه دولت توان لازم برای ترمیم زیرساختهای گاز و برق را که نیازمند سرمایهگذاریهای کلان است ندارد گفت: اصلاً دولت منابع ندارد، شما به بودجه هم که دقت کرده باشید متوجه شدهاید که دولت منابع ندارد. ما در بودجه بخش قابل توجهی اوراق تصویب کردیم.
رمضانعلی سنگدوینی، نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس، درباره دلایل ناترازی انرژیهایی مانند گاز و برق در کشور به تجارتنیوز گفت: علت این ناترازیها این است که دولتها درآمدها را در زیرساختها هزینه نکردهاند. در بحث گاز ما میدان مشترک گازی داریم باید مراقب باشیم. همسایه ما در حال برداشت است و تجهیزات فشارافزایی خود را سفارش داده است. فشارافزایی در حوزه نفت و گاز مانند ناموس ماست.
در چاههای گازی عسلویه در بحث فشارافزایی عقب هستیم/ ۷۰ درصد گاز کشور از عسلویه تامین میشود
عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت چاههای مشترک گازی توضیح داد: در چاههای گازی عسلویه در بحث فشارافزایی عقب هستیم، با توجه به اینکه ۷۰ درصد گاز کشور یعنی چیزی حدود ۹۰۰ میلیون متر مکعب از عسلویه تامین میشود.
باید به سمت ترمیم زیرساختها و تامین دستگاههای فشارافزایی برویم/ صنایع غولپیکر کشور میتوانند در ترمیم زیرساختها سرمایهگذاری کنند
سنگدوینی با تاکید بر اینکه باید به سمت ترمیم زیرساختها و تامین دستگاههای فشارافزایی برویم گفت: چه کسانی میتوانند در شرایط فعلی کشور این کارها را انجام دهند؟ بخش خصوصی و صنایع بزرگ و غولپیکری در کشور وجود دارند که هم نیاز داخل را تامین میکنند هم تولیدات خود را صادر میکنند و از عهده این نوع سرمایهگذاریها هم برمیآیند.
او ادامه داد: باید با ارائه تضمین به این صنایع از آنها بخواهیم که برای افزایش گاز، برق و نوسازی زیرساختهای این دو صنعت اقدام کنند. از طرف دیگر دولت به آنها تضمین دهد که هم تولیدات را از آنها بخرد و هم برق و گاز زمستان و تابستانشان را تامین کند.
چقدر بخش خصوصی در ۱۵ سال گذشته وارد مدار تولید ما شده است؟
این نماینده مجلس با اشاره به تاکیدات متعدد در خصوص واگذاری کارهای به بخش خصوصی گفت: ۱۵ سال است که مقام معظم رهبری میگویند بخش خصوصی وارد کار شود. شما ببینید چقدر بخش خصوصی وارد مدار تولید ما شده است؟! نشدهاند.
وزارت نیرو ۳ همت به بخش انرژیهای تجدیدپذیر بدهی دارد
نایب رئیس کمیسیون انرژی درباره استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در کشور عنوان کرد: همین بحث انرژیهای تجدیدپذیر که مطرح است. برای این انرژیهای تجدیدپذیر چه کاری انجام دادهایم؟ وزارت نیرو سه همت به این بخش بدهی دارد و با وجود اینکه مصوبه مجلس بوده هنوز نتوانسته است مشکل آنها را حل کند.
راه نجات کشور ورود بخش خصوصی و خروج بانکها از بنگاهداری است
او با تاکید بر اینکه راه نجات کشور ورود بخش خصوصی و خروج بانکها از بنگاهداری است افزود: بانکها باید بنگاهسازی کنند نه بنگاهداری. در برنامه هفتم توسعه یکی از احکام این است که یکی از بانکها فقط توسعهای باشد یعنی صرفاً در راستای توسعه و زیرساخت کشور عمل کنند. الان سرمایهگذار وارد عمل میشود و میگوید بانک هم من را حمایت کند، کدام بانک؟ بانکها داخل خودشان بنگاهداری میکنند.
به جای اینکه سرمایهگذاران را جذب کنیم فراریشان میدهیم/ در سطح مدیریتی خودمان را تحریم میکنیم/ باید به سرمایهگذاران اطمینان دهیم و شرایط را برای حضور آنها فراهم کنیم
سنگدوینی در پاسخ به این سوال که دولتها چقدر برای جذب سرمایهگذاری تلاش میکنند و اینکه به نظر میآید شرایط لازم برای حضور سرمایهگذاران فراهم نمیشود گفت: حتی در بحث سرمایهگذاری ما سرمایهگذاران را به جای اینکه جذب کنیم فراری میدهیم. یکی از مشکلاتی که ما در کشور داریم این است که در سطح مدیریتی خودمان، خودمان را تحریم میکنیم. سرمایهگذار را باید جذب کنیم، به او اطمینان دهیم و شرایطی فراهم کنیم که به میدان بیاید.
دولت توان و منابع لازم برای ترمیم زیرساختهای گاز و برق را ندارد
این نماینده مجلس با بیان اینکه دولت توان لازم را برای ترمیم زیرساختهای گاز و برق که نیازمند سرمایهگذاریهای کلان است ندارد ادامه داد: اصلاً دولت منابع ندارد، شما به بودجه هم که دقت کرده باشید متوجه شدهاید که دولت منابع ندارد. ما در بودجه بخش قابل توجهی اوراق تصویب کردیم.
او در پایان با تشریح فراهم کردن شرایط لازم برای جذب سرمایهگذاران تاکید کرد: اگر اعتماد بدهیم، شرایط را فراهم کنیم، چوب لای چرخشان نگذاریم، این دستگاه نمیشود و آن سازمان نمیشود نکنیم، این شرایط از طریق سرمایهگذاری بخش خصوصی قابل احیاست.
source