Wp Header Logo 1921.png

مدیرعامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرد: سامانه تبدیل خودرو‌های تک‌سوز به دوگانه‌سوز برای ثبت‌نام متقاضیان برای تبدیل ۶۰۰ هزار خودرو به خودرو‌های دوگانه‌سوز تا چند روز آینده باز خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، میز اقتصاد امروز (۲۲ دی‌ماه) شبکه خبر با محور ضرورت تنوع‌بخشی به سبد سوخت کشور برگزار شد. کرامت ویس‌کرمی، مدیرعامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی در ابتدای صحبت‌های خود در این برنامه گفت: از ابتدای امسال تا کنون، میانگین تولید روزانه بنزین پالایشگاه‌های کشور، ۱۲۰ میلیون لیتر و توزیع آن روزانه ۱۲۴ میلون لیتر است که این اعداد در حوزه گازوئیل به میانگین تولید روزانه ۱۱۶ میلیون لیتر و توزیع روزانه ۱۱۹ میلیون لیتر می‌رسد.
وی افزود: از ابتدای امسال، میزان بنزینی که توان تولید آن را نداریم از طریق واردات تامین شده است.

مدیرعامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی در پاسخ به این سوال که این شرکت چه برنامه‌ای برای تنوع بخشی سبد سوخت کشور دارد، گفت: پالایشگاه‌های کشور از ابتدای امسال به طور میانگین روزانه، هفت هزار و ۳۰۰ تن ال پی جی تولید کرده‌اند که از این میزان فقط دو هزار و ۹۰۰ تن توزیع شده است یعنی میزان توزیع نسبت به دو سال گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته است.
وی افزود: برنامه داریم برای استفاده از این ظرفیت نزدیک پالایشگاه‌هایی که تولید ال پی جی دارند، جایگاه سوخت احداث کنیم که در گام اول نیز با شهرداری تهران برای معرفی مکان مناسب درحال مذاکره هستیم، همچنین برای سرمایه‌گذاری این طرح باید بخش خصوصی ورود کند.

 مدیرعامل شرکت پخش‌فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه در کشور قابلیت عرضه روزانه ۴۰ میلیون مترمکعب سی ان جی وجود دارد، اما اکنون فقط ۱۹ میلیون مترمکعب عرضه می‌شود، گفت: تعداد ناوگان خودرو‌های دوگانه سوز کشور باید افزایش پیدا کند به همین دلیل، ماه آینده قراردادی با شرکت‌های خودروساز بسته می‌شود تا تولید خودرو دوگانه‌سوز افزایش یابد. 

ویس‌کرمی همچنین به اهمیت تامین منابع مالی برای تبدیل خودرو‌های تک‌سوز به دوگانه‌سوز اشاره کرد و افزود: براساس مصوبه شورای اقتصاد در گذشته با ۸ شرکت قرارداد بستیم تا خودرو‌های تک‌سوز عمومی به خودرو‌های دوگانه سوز تبدیل شوند که در نتیجه آن ۳۴۰ هزار دستگاه دوگانه‌سوز شد، اما با متوقف شدن تامین منابع مالی این کار ادامه پیدا نکرد. 

وی در ادامه گفت: گواهی صرفه‌جویی نیز دیگر راهکاری است که شروع شده و به وسیله آن می‌توانیم مطالبات انباشته شده دو سال قبل این شرکت‌ها ( ۲.۵ همت ) را پرداخت کنیم.

ویس کرمی همچنین از آغاز ثبت‌نام متقاضیان برای تبدیل خودروهای تک‌سوز به دوگانه‌سوز با باز شدن سامانه تا چند روز آینده،خبر داد و گفت: اینگونه می‌توانیم ۶۰۰ هزار دستگاه دیگر را به خودرو‌های دو‌گانه‌سوز تبدیل کنیم.

مدیرعامل شرکت پخش‌ فراورده‌های نفتی همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به تعطیلی ۱۰۰ جایگاه سی ان جی، مشکلات دستمزد این جایگاه‌ها چه زمانی برطرف خواهد شد، گفت: درحال حاضر اصلاحیه مصوبات این موضوع در دولت در حال بررسی است.

همچنین فاتح برائی، کارشناس حوزه ال پی جی با حضور در این برنامه درخصوص شرایط فعلی تولید و توزیع این سوخت در کشور گفت: زمانی که خودرو‌ها در کشور ال پی جی مصرف می‌کردند، واردکننده این سوخت بودیم، اما اکنون که به صادرکننده آن تبدیل شدیم مصرف ال پی جی در مقایسه با دو سال گذشته، بیش از ۵۰ درصد کاهش داشته است به گونه‌ای که مصرف از روزانه پنج هزار و ۹۰۰ تن به حدود روزانه سه هزار تن رسیده است که اگر مصرف تا این میزان کاهش پیدا نمی‌کرد، مصرف روزانه بنزین ۴.۵ میلیون لیتر کمتر می‌شد. 

خلیلی نایب رئیس انجمن سی ان جی استان تهران نیز فرسودگی تجهیزات جایگاه‌ها و دوگانه‌سوز نشدن خودرو‌ها را از عوامل کاهش فروش گاز طبیعی دانست و گفت: سال گذشته ۲۵ میلیون مترمکعب گاز طبیعی فروختیم در صورتی که امسال این عدد به ۱۹ میلیون مترمکعب رسیده است. 
 
وی افزود: درحال حاضر، دو هزار و پانصد جایگاه فعال در کشور وجود دارد که ظرفیت عرضه ۴۰ میلیون مترمکعب سی ان جی را دارند، اما با این وجود، این جایگاه‌ها به دلیل کاهش فروش، زیان‌ده هستند به گونه‌ای که بیشتر از صد جایگاه از چرخه خدمت‌رسانی خارج شده‌اند و اولین موضوعی که باید توسط وزارت نفت پیگیری شود، کارمزد جایگاه‌ها است. 
طبق گفته وی: هر یک مترمکعب گاز سی ان جی معادل یک لیتر بنزین است و درحال حاضر در کشور زیرساخت‌های لازم برای عرضه ۲۰ میلیون لیتر بنزین در کشور وجود دارد. 

 

در ادامه میز اقتصاد نیز مصطفی نخعی، عضو کمیسیون انرژی مجلس جزیره‌ای عمل کردن نهاد‌های مختلف اجرایی را علت متنوع نشدن سبدسوختی کشور دانست و گفت: اقدامات لازم برای تنوع‌بخشی سبد سوخت انجام نمی‌شود.

 

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com