مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران از تصویب احداث ۲۴ شهرک صنعتی تخصصی انرژی خورشیدی خبر داد و گفت: تاکنون ۴ شهرک تخصصی به مرحله بهره برداری و واگذاری زمین به متقاضیان رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، رضا انصاری در نشست هیات اندیشه ورز سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن، بر ضرورت بسترسازی و ایجاد جذابیت برای حضور بخش خصوصی در صنعت برق تاکید کرد و گفت: باید سرمایه گذاری در این حوزه به ویژه ایجاد نیروگاه و تامین برق به کسب و کار جذاب برای بخش خصوصی تبدیل بشود و این مهم نیازمند تغییر نقش وزارت نیرو در مدیریت انرژی کشور است.
وی با اشاره به خسارتهای وارد شده به تولید به واسطه قطعیهای گاز و برق افزود: این سازمان از طریق کمک به ایجاد و توسعه پستهای برق و خطوط انتقال و ایجاد نیروگاههای تجدید پذیر بسترهای لازم را برای کمک به تامین انرژی مور نیاز صنایع فراهم کرده ودر این راستا تاکنون جلسات متعددی برای حل مشکل برق صنایع تشکیل شده است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، مدیریت مصرف را عامل مهم و کلیدی در کاهش ناترازی انرژی توصیف کرد و افزود: ما معتقدیم انرژی خورشیدی میتواند منبع خوبی برای تامین برق واحدهای تولیدی مستقر در شهرکهای صنعتی باشد.
معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با بیان اینکه مصرف برق در شهرکهای صنعتی در پاییز امسال ۳ هزار مگاوات بوده است، گفت: این میزان با برنامه ریزی صحیح از طریق انرژی خورشیدی قابل تامین است.
انصاری ادامه داد: شرکتهای مستقر در شهرکهای صنعتی صرفا بنگاههای اقتصادی نیستند بلکه نهادهای اجتماعی و اقتصادی هستند که توسط مردم إیجاد شدهاند.
وی با اشاره به وجود ۸۷۰ شهرک و ناحیه صنعتی در کشور، گفت: حدود یک میلیون و ۱۰۰ نفر در ۵۳ هزار واحد تولیدی مستقر در شهرکهای صنعتی اشتغال دارند که با بهره برداری از واحدهای جدید همین تعداد به ظرفیت شاغلین کشور افزوده میشود.
معاون وزیر صمت برتولید انرژیهای تجدید پذیر برای جبران ناترازی برق تاکید کرد و افزود: این سازمان از طریق کمک ایجاد شهرکهای تخصصی انرژیهای خورشیدی، نواحی تخصصی انرژی خورشیدی در شهرکهای صنعتی و سقف سوله واحدهای صنعتی همچنین کمک به ایجاد و توسعه پستهای برق و خطوط انتقال و نیروگاههای تولید پراکنده (CHP) و (DG) در شهرکها و نواحی صنعتی کشور نسبت به کمک به رفع ناترازی برق در کشور اقدام نموده است.
انصاری ادامه داد: در این راستا تعداد ۱۲۴ طرح برق رسانی اولویت دار شامل طرحهای خطوط برق رسانی و احداث پستهای برق احصا شده است که در قالب تفاهم نامههای مشترک با سازمان مدیریت برنامه ریزی استان ها، شرکتهای برق منطقهای و شرکت شهرکهای صنعتی استانها در حال اجرا و یا انعقاد تفاهم نامه به منظور شروع عملیات اجرایی میباشند.
وی همچنین گفت: فراهم سازی بستر لازم به منظور ایجاد و احداث نیروگاههای مبتنی بر انرژیهای تجدید پذیر، از طریق آماده سازی ۱۱۵ ناحیه خورشیدی در شهرکها و نواحی صنعتی موجود به مساحت ۵ هزار و ۱۵۸ هکتار از اقدامات دیگر این سازمان میباشد.
در این نشست سعید شجاعی معاون برنامه ریزی وزارت صمت، سردار فضلالله کفیل مسئول مرکز هماهنگی و راهبردی سازمان بسیج، اصغر ابراهیمی دبیرستاد اقتصاد مقاومتی ستاد کل نیروهای مسلح و مسئول هیئت اندیشه ورز سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن، مجتبی اصغری رئیس سازمان بسیج مهندسین و تعدادی از مدیران و کارشناسان حوزه صنعت و معدن و وزارت نیرو به بیان راهکارها و دیدگاههای خود در حوزه ناترازی انرژی و برون رفت از این امر پرداختند.
source