۱۹:۱۵ – ۲۸ دی ۱۴۰۳
هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل بورس با کاهش ۲.۶۶ درصدی همراه شد و در ارتفاع ۲ میلیون و ۸۶۶ هزار واحدی ایستاد و شاخص کل هموزن با کاهش ۱.۴۶ درصدی در پله ۹۰۳ هزار و ۹۹۰ واحدی قرار گرفت. شاخص کل فرابورس نیز با کاهش ۰.۵۵ درصدی در ارتفاع ۲۷ هزار و ۷ واحدی ایستاد باید اشاره کرد این هفته کاری چهار روز بود.
در ادامه کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدمها در این هفته کاری ۵۳ هزار و ۵۳۹ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۱۸ هزار و ۳۰۹ میلیارد تومان، یکشنبه ۱۰ هزار و ۸۱۷ میلیارد تومان، دوشنبه ۱۴ هزار و ۴۷ میلیارد تومان و چهارشنبه ۱۰ هزار و ۳۱۸ میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.
۳ هزار و ۷۲۴ میلیارد تومان نقدینگی حقیقیها از بازار سهام خارج شد
او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۴۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آنها ۵۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود. در جریان معاملات این هفته در مجموع ۳ هزار و ۷۲۴ میلیارد تومان نقدینگی حقیقیها از بازار سرمایه خارج شد.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه میگوید: در این هفته کاری، شاخص محصولات چوبی با افزایش ۱۳.۶۲ درصدی بیشترین رشد را بین صنایع بورسی داشت شاخص صنعت فنی و مهندسی هم با کاهش ۳.۱ درصد بیشترین اُفت را تجربه کرد.
گردش جریان پول در صنایع کوچکتر
هفته کاری که وفایی کارشناس بازار سرمایه در خصوص اخبار حوالی آن اظهار کرد: شاهد رشد تک سهمها و گردش جریان پول در صنایع کوچکتر هستیم که فرصتی برای همگن سازی رشد کلیت بازار ایجاد کرده است. تغییری در پارامترها و خبرهای بنیادی پشت سر بازار ایجاد نشده است و انتشار گزارشات نه ماه بهترین فرصت برای شناسایی شرکتها با درآمد و سود در حال رشد است؛ هرچند تاثیرگذاری سیاستهای دولت در صورتهای مالی شرکتها زمان برخواهد بود. شروع بررسی لوایح CFT و پالرمو در کمیسیونهای مجمع تشخیص مصلحت هم از خبرهای موثر این هفته بود.
شرکتهای برتر بازار سرمایه معرفی شدند
در ادامه این هفته کاری نتایج رتبهبندی ناشران با معرفی شرکتهای برتر بورس مشخص شد و در این راستا امیر طایفه ابراهیمی رئیس اداره میز صنعت و رتبهبندی ناشران سازمان بورس در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: ارزیابی که برای استخراج کل امتیاز ناشران برای بحث رتبهبندی انجام شد در سه حوزه شفافیت اطلاعاتی، حاکمیت شرکتی و نقش آفرینی در توسعه بازار سرمایه صورت گرفت.
فعلا برنامهای برای تغییر دامنه نوسان و حجم مبنا وجود ندارد
همچینن یکی دیگر از اخبار مهم این هفته به عدم تغییر دامنه نوسان باز میگردد که حمید یاری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران در خصوص امکان تغییر محدودیت دامنه نوسان گفت: فعلا برنامهای برای تغییر دامنه نوسان و حجم مبنا نداریم هر جایی که سازمان بورس حس کند گره خاص و یا شرایط خاصی وجود دارد ورود میکنیم و حتما این برنامه را افشای عمومی میکنیم تا همه افرادی که در بازار هستند بتوانند به درستی از آن استفاده کنند.
گفتنی است، حالا باید منتظر ماند و دید شنبه ۲۹ دی ماه در شروع هفته کاری نماگرهای بازار سرمایه به کدام سمت حرکت خواهند کرد؟
source