Wp Header Logo 2839.png

شفقنا- تیمی از دانشمندان موفق به شناسایی گونه جدیدی از دایناسورهای غول‌پیکر شاخ‌دار شده‌اند که حدود 95 میلیون سال پیش در شمال آفریقا می‌زیسته‌اند؛ این در حالی است که بقایای فسیلی این دایناسور در طول جنگ جهانی دوم نابود شده بود.

به گزارش شفقنا، آرتی نوشت: این کشف بر اساس تصاویر آرشیوی از اسکلت یک دایناسور گوشتخوار به طول 10 متر صورت گرفته است که نام  Tameryraptor markgrafi بر آن نهاده شده است.

براساس این گزارش، اسکلت اصلی این دایناسور در سال 1914 در منطقه الواحات البحریه مصر کشف و همراه با دیگر فسیل‌ها در «مجموعه ایالتی باواریا برای دیرینه‌شناسی و زمین‌شناسی» در مونیخ نگهداری می‌شد.

در آن زمان، دیرینه‌شناس ارنست اشترومر این فسیل را جزئی از جنس Carcharodontosaurus (به معنی مارمولک دندان قاشقی) طبقه‌بندی کرد.

این دایناسور از بزرگترین حیوانات گوشتخوار خشکی بود که تاکنون روی زمین زیسته است و از نظر اندازه تقریباً مشابه، اما اندکی کوچکتر از دایناسور Tyrannosaurus rex آمریکای شمالی بود.

با این حال، بیشتر فسیل‌های دایناسورهای مونیخ، از جمله نمونه‌های استخراج‌شده از مصر، در جریان بمباران‌های جنگ جهانی دوم تخریب شدند. تنها یادداشت‌ها و نقشه‌های دکتر اشترومر از برخی استخوان‌ها، به همراه تصاویری از اسکلت اصلی باقی مانده‌اند.

تصاویر آرشیوی بخش‌هایی از جمجمه، ستون فقرات و اندام‌های عقبی دایناسور را پیش از تخریب فسیل نشان می‌دهد. این تصاویر تیم تحقیقاتی را شگفت‌زده کرد. ماکسیمیلیان کیلرمن، نویسنده اول این مطالعه می‌گوید: «ما کاملاً از آنچه در تصاویر تاریخی دیدیم شگفت‌زده شدیم. فسیل تصویربرداری‌شده کاملاً با Carcharodontosaurus یافت‌شده در مراکش متفاوت است.»

متن خبر در  آرتی

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com