Wp Header Logo 3601.png

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: باید تسهیلگر حضور بخش خصوصی برای ایجاد و توسعه شهرک‌های غیردولتی باشیم و نوع نگاه ما به این موضوع تغییر کند ضمن اینکه شهرک‌های صنعتی را به عنوان نهادی اجتماعی و اقتصادی با حمایت از بخش خصوصی، پویاتر فعال کنیم.

 تسهیلگری دولت برای گسترش شهرک‌های صنعتی خصوصی
به گزارش تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما از سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران (ایزیپو)،  رضا انصاری در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری در برنامه توسعه نظام مبادلات پیمانکاری فرعی ایران افزود: برای قرار گرفتن در زنجیره ارزش جهانی و ایجاد بنگاه‌های با توان رقابتی بالا، باید فناوری و نوآوری را سرلوحه برنامه‌های راهبردی بنگاه‌ها قرار دهیم.

وی با اشاره به اینکه بنگاه‌های تراز اول دنیا فناور محور هستند، اضافه کرد: الگو‌های (پارادایم‌های) توسعه صنعت و فناوری به سمت نوآوری و فناوری جهت دهی پیدا کرده است و همه کشور‌های توسعه یافته برنامه‌هایی برای ارتقاء شاخص‌های اقتصاد دانش بنیان دارند.

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با تشریح تاثیر فناوری بر ارتقاء رقابت پذیری کسب و کارها، ادامه داد: باید در زنجیره ارزش جهانی قرار بگیریم. فناوری، بازاریابی (مارکتینگ) و تامین مالی (فایناس) به عنوان سه رکن کسب و کار باید مد نظر قرار بگیرد.

انصاری، با تاکید بر اینکه باید به سمت حمایت از شهرک‌های صنعتی غیردولتی برویم، گفت: بیش از ۹۰ درصد شهرک‌ها و نواحی صنعتی ما دولتی هستند و حدود ۱۰ یا کمتر از ۱۰ درصد غیر دولتی محسوب می‌شوند، اما با نگاهی به آمار‌ها متوجه می‌شویم که این غیر دولتی‌ها از لحاظ واحد‌های بهره‌بردار و اشتغال بهره‌وری بالاتری دارند، پس باید به این سمت برویم و تسهیلگر حضور بخش خصوصی برای ایجاد و توسعه شهرک‌های غیردولتی باشیم.

وی افزود: عمده‌ترین موانع ذهنی و نگرشی است، باید نوع نگاه ما به این موضوع تغییر کند، شهرک‌های صنعتی را در استان‌ها با حضور و حمایت از بخش خصوصی فعالتر و پویاتر فعال کنیم.

معاون وزیر صمت، با اشاره به برخی آمار‌های موجود، گفت: ۸۷۰ شهرک و ناحیه صنعتی دولتی در حال فعالیت و بیش از ۷۰ شهرک غیردولتی در حال بهره‌برداری داریم، همچنین ۳۲۰ شهرک دولتی موجود از طریق شرکت‌های خدماتی به عنوان نماینده صنعتگران و بخش خصوصی اداره می‌شوند.

پیاده سازی الگوی شهرداری‌ها در شهرک‌های صنعتی

انصاری، اضافه کرد: اگر می‌خواهیم به یک الگوی مناسب دست یابیم چاره‌ای جز الگوی شهرداری‌ها نداریم، در این الگو شرکت‌های خدماتی مشابه شورای شهر و مدیرعامل آن شرکت خدماتی به مثابه شهردار هست، در این راستا باید بخشی از مالیات بر افزایش افزوده مصوب در اختیار همان شهرک قرار بگیرد.

وی، با بیان اینکه باید با گفت‌و‌گو و تعامل پیش برویم، گفت: با هم‌افزایی با اتاق و رایزنی با نمایندگان استان می‌توانیم مسائل را جلو ببریم. باید واقعیت‌ها را خوب و عمیق بفهمیم و مدل‌های حل مسئله را با درک واقعیت‌ها تدوین کنیم.

پیگیری ردیف بودجه نوسازی و بازسازی زیرساخت‌های صنعتی در بودجه کشور

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران همچنین گفت: کل ارزش زیرساخت‌های ایجاد شده در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور به قیمت امروز حدود ۴۸۰ هزار میلیارد تومان است، اما حدود ۳۴ هزار میلیارد تومان زیرساخت فرسوده نیز وجود دارد؛ این موضوع از اولویت‌های ماست و با نمایندگان مجلس شورای اسلامی رایزنی‌های لازم را انجام داده‌ایم.

انصاری، افزود: به دنبال گنجاندن ردیف بودجه با عنوان نوسازی و بازسازی زیرساخت‌های صنعتی در بودجه امسال در کنار دیگر ردیف‌های موجود هستیم، این موضوع را با رایزنی پیش می‌بریم که نمایندگان مجلس، اعضای اتاق بازرگانی و همه فعالان اقتصادی از ظرفیت‌های خود برای پیشبرد این موضوع استفاده کنند.

ضرورت ایجاد نهادی فرابخشی برای سیاست گذاری در صنایع کوچک و متوسط

وی همچنین گفت: نیازمند نهادی فرابخشی برای سیاست گذاری در صنایع کوچک و متوسط هستیم در برنامه هفتم پیشرفت در مورد توسعه خوشه‌ها به ما مسئولیت داده شده است و در این راستا می‌توانیم به عنوان یک ایده این نهاد فرابخشی را به عنوان نهاد سیاستگذار با هم افزایی دستگاه‌ها و بخش خصوصی جلو ببریم.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com