Wp Header Logo 3856.png

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: امکان اصلاح احکام برنامه هفتم درباره بیمه محصولات اساسی در متمم لایحه بودجه سال آینده و جلسات شورای قیمت گذاری وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا عباسی، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه احکام مربوط به بخش کشاورزی در برنامه هفتم، به ویژه بند ح ماده ۳۳ درباره بیمه اجباری محصولات اساسی با هدف کاهش خطر در تولید و تامین امنیت غذایی وضع شده است، تعیین محل پرداخت سهم کشاورز از حق بیمه را موضوعی قابل اصلاح خواند و گفت: دولت در متممی که قرار است برای بودجه ۱۴۰۴ ارائه دهد، می‌تواند این موضوع را لحاظ کند و ما نیز در مجلس تلاش می‌کنیم که اصلاح صورت پذیرد.

نماینده کرج، اشتهارد و فردیس با بیان اینکه به دلیل اهمیت تامین امنیت غذایی، صندوق بیمه کشاورزی مکلف به بیمه تمام خطر ۷ محصول اساسی شده است، افزود: سهم کشاورز از حق بیمه می‌بایست در زمان قیمت گذاری محصولات برای خرید تضمینی لحاظ می‌شد؛ به این صورت که اگر امسال قیمت گندم بیست هزار و پانصد تومان تعیین می‌شود، باید حدود هزار تومان یا هزار و پانصد تومان به عنوان حق بیمه اجباری به این عدد اضافه می‌شد.

براساس ماده ۳۳ لایحه برنامه هفتم؛ صندوق بیمه کشاورزی موظف است از طریق کارگزاری شرکت‌های بیمه، کلیه محصولات اساسی موضوع قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی را در مقابل خسارت‌های ناشی از سوانح طبیعی و حوادث، بیمه اجباری تمام خطر نماید.

تصریح این ماده بر اینکه “حق بیمه سهم کشاورز از مطالبات محل اعتبار ردیف خرید تضمینی پرداخت می‌شود” از نظر عطاالله هاشمی، نماینده گندمکاران بدین معنی است که به ازای هر کیلوگرم گندم، پانصد تومان از جیب کشاورز برداشته شود که این موضوع حتی از نظر شرعی نیز اشکال دارد و نمی‌شود بدون رضایت کسی از حسابش پول برداشت.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران افزود: بیمه گندم کار خوبی است، اما پول آن باید از محل و منبعی غیر از حساب کشاورزان تامین شود.

معاون امور بیمه‌ای صندوق بیمه کشاورزی نیز می‌گوید: محصولات اساسی اگرچه شامل گندم، دانه‌های روغنی، حبوبات، نیشکر، چغندر قند، ذرت و برنج است، اما در عمل، فقط گندم و حدود ۳۰ درصد از دانه‌های روغنی خرید تضمینی می‌شود که این امر، پرداخت حق بیمه از محل مطالبات خرید تضمینی سایر محصولات اساسی را دچار مشکل می‌کند.

نوری،با بیان اینکه برای کاهش ریسک و تامین امنیت غذایی لازم است بیمه در سایر اجزای زنجیره تولید نیز رواج یابد، افزود: عوامل تولید در بخش کشاورزی از جمله تأسیسات، ابنیه، قنوات، چاه‌ها، انبارها، سیلو‌ها و ماشین‌های کشاورزی کاشت و برداشت و زنجیره ارزش تولید و صنایع تکمیلی و تبدیلی و کارخانه‌های تولید خوراکی بخش کشاورزی مانند کارخانه‌های تولید ماکارونی، رب و بیسکویت‌سازی و … نیز باید از حمایت بیمه‌ای برخوردار باشند.

در ردیف ۳ بند ح ماده ۳۳ برنامه هفتم آمده است: صندوق بیمه کشاورزی مکلف است از طریق کارگزاری شرکت‌های بیمه محصولات اساسی گندم، جو، برنج، حبوبات، گوشت قرمز و سفید، شکر، ذرت و دانه‌های روغنی را در مقابل خسارت‌های ناشی از سوانح طبیعی و حوادث، بیمه اجباری تمام خطر نماید. حق بیمه سهم کشاورز از محل مطالبات کشاورز و از محل اعتبار ردیف خرید تضمینی پرداخت می‌شود.

پیش از این، محمدجواد شمس زاده، معاون برنامه‌ریزی و توسعه فناوری صندوق بیمه محصولات کشاورزی اعلام کرده بود: صندوق دارای محدودیت‌هایی همچون محدودیت‌های ابلاغی و ایجاد ساز و کار مناسب برای ایجاد بیمه فراگیر محصولات است و تصمیم بر این شده که این نوع بیمه امسال فقط برای گندم و دانه‌های روغنی انجام شود که طبق پیش بینی‌ها ۶ میلیون هکتار گندم و ۲۵۰ هزار هکتار هم دانه‌های روغنی در نظر گرفته شده است.

اعتبار پیشنهادی دولت و مصوب مجلس در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ برای صندوق بیمه کشاورزی ۱۲ هزار میلیارد تومان است.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com