Wp Header Logo 123.png

شفقنا – در سال‌های اخیر، اچ‌آی‌وی به یک بیماری قابل کنترل‌تر تبدیل شده است، اما درمان کامل آن همچنان دور از دسترس باقی مانده است. اکنون، دانشمندان امیدوارند که با استفاده از دارویی که قبلاً توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای مبارزه با سرطان تأیید شده است، بتوانند این ویروس را برای همیشه از بین ببرند.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) که زمانی به عنوان یک حکم مرگ تلقی می‌شد، اکنون با داروهای ضد رتروویروسی (ART) قابل کنترل است. این درمان ویروس را تا سطوح غیرقابل شناسایی سرکوب می کند، که به معنای غیرقابل انتقال است و به بیماران اجازه می دهد تا زندگی نسبتاً عادی داشته باشند. با این حال، ویروس همچنان در سلول‌های آلوده به صورت خفته باقی می‌ماند و در صورت توقف درمان، دوباره فعال می‌شود.

یک مطالعه جدید که توسط محققان دانشگاه استنفورد انجام شده است، نشان می‌دهد که ترکیبی به نام EBC-46 می‌تواند این سلول‌های خفته را دوباره فعال کند و آن‌ها را در معرض هدف قرار گرفتن توسط ایمنی‌درمانی قرار دهد. این استراتژی به عنوان «ضربه و نابودی» شناخته می‌شود و حداقل از نظر تئوری، می‌تواند ویروس را به طور کامل از بدن بیمار پاک کند.

تیم تحقیقاتی ۱۵ نوع مختلف از EBC-46 را روی سلول‌های آلوده به HIV که در حالت خفته بودند، در آزمایشگاه آزمایش کردند. جالب اینجاست که برخی از انواع این ترکیب توانستند تا ۹۰٪ از سلول‌ها را فعال کنند، که این میزان بسیار بالاتر از ۲۰٪ فعال‌سازی توسط سایر داروهاست. گزارش شده است که یکی دیگر از انواع این ترکیب نیز توانسته ۴۰٪ از ویروس را در موش‌ها از بین ببرد.

پل وندر، نویسنده ارشد این مطالعه، گفت: «مطالعات ما نشان می‌دهد که مشتقات EBC-46 عوامل فوق‌العاده‌ای برای فعال‌سازی سلول‌های خفته هستند و می‌توانند گامی مهم به سوی ریشه‌کنی HIV باشند.»

البته، راه طولانی‌ای بین آزمایش‌های سلولی و آزمایش‌های انسانی وجود دارد و ابتدا باید آزمایش‌های حیوانی انجام شود. اما حداقل در این مورد، این راه تا حدودی هموار به نظر می‌رسد. EBC-46 قبلاً برای استفاده در سگ‌ها و انسان‌ها به عنوان یک درمان سرطان تأیید شده است، بنابراین داده‌های ایمنی آن در حال جمع‌آوری است.

توانایی درمان مؤثر HIV می‌تواند کمک بزرگی برای بیماران تحت درمان با ART باشد. این درمان می‌تواند پرهزینه باشد و نیاز به پایبندی مادام‌العمر دارد، بنابراین در برخی مناطق همچنان غیرعملی است.

این خبر را اینجا ببینید.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com