Wp Header Logo 562.png

به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، با آغاز تنش در بازار ارز، ورق در بازار خودرو برگشت و از بهمن ماه قیمت خودروها روند صعودی به خود گرفت؛ جریانی که حالا با تداوم بی ثباتی و رشد نرخ ارز و طلا، بازار خودرو را نیز متلاطم کرده و هر روز قیمت ها را در بازار بالا و پایین می کند.

این اتفاق در حالی است که مسئولان وزارت صمت وعده داده بودند که در صورت صبر و تامل خریداران، قیمت خودرو در ماه های پایانی سال کاهش خواهد یافت اما این روزها شاهدیم که به رغم آمار تولید و عرضه شرکت ها و وعده عرضه گسترده وارداتی ها؛ همچنان بازار خودرو با جهش قیمتی همراه است؛ واکنشی که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و فعالان بازار صرفا متاثر از قیمت دلار و انتظارات تورمی است که روند صعودی قیمت ها را در بازار خودرو شکل داده است.

و حالا به رغم جریان هر ساله بازار خودرو در آستانه شب عید و رشد معاملات خودرویی، با افزایش قیمت ها در بازار، متقاضیان بسیاری به دلیل عدم توانایی خرید خودرو پا پس کشیدند و صرفا اندک مشتریان علاقه مند برای تبدیل خودرو به مدل سال، در صف خریداران جدی بازار هفته های پایانی سال قرار دارند.

البته برخی از  فعالان بازار خودرو اوضاع کنونی بازار و قیمت ها را جدای از اثرپذیری از نرخ دلار، ناشی از کمبود عرضه و رشد تقاضا در ماه های پایانی سال می دانند، شرایطی که بر خلاف انتظارات و با ادامه بلاتکلیفی خریداران و فروشندگان، نه صفی را برای خرید تشکیل داده و نه رونق چندانی را در معاملات خودرویی رقم زده است.

در همین زمینه یک فعال بازار خودرو بر این باور است تا زمانی که تلاطمات بازار ارز ادامه دار باشد و وعده عرضه خودروهای وارداتی عملی نشود بازار معاملات خودرو با بلاتکلیفی و رکود در خرید و فروش همراه خواهد بود.

به گفته نیکخواه؛ در حال حاضر به رغم رشد قیمت ها در بازار و جریان تقاضای هر ساله بازار خودرو در آستانه شب عید، هیچ جنب و جوش خاصی در بازار دیده نمی‌شود و صرفا مالکان و فروشندگان در بازار خودرو با نوسانات بازار ارز و محاسبات روز بازار دلار، قیمت خودروهایشان را تعیین می کنند؛ شرایطی که موجب شده که بسیاری از خریداران به امید ثبات قیمت ها دست نگه داشته و همین مساله موجب کاهش معاملات خودرویی شود.

این فعال بازار خودرو معتقد است که با ادامه رشد همزمان نرخ ارز و قیمت خودرو، بازار خودرو نیز شاهد رکود تورمی بیشتری خواهد بود و این جریان با بی ثباتی بازار ارز، بر بلاتکلیفی بازار و رشد بیشتر قیمت ها دامن خواهد زد.

به بیان بهتر از نگاه این فعال بازار خودرو، چنانچه نرخ ارز به منطقه حمایتی خود نیز بازگردد، اما به دلیل رشد تورم سالانه و پیش بینی نرخ ۴۰ درصد تورم در سال آینده، به نظر می رسد قیمت خودرو با تبعیت از نرخ تورم، روند افزایشی را در کنار تلاطمات بازار ارز تجربه کند.

اظهارات این فعال بازار در حالی نشان از جریان مبهم قیمتی در بازار خودرو در سال آینده دارد که تجربه سال‌های گذشته حاکی از افزایش قیمت‌ها با ورود به سال جدید بوده است در واقع با ادامه ابهامات در خصوص نرخ دلار و واردات و از سویی امکان برخی تحولات اقتصادی در سال ۱۴۰۳، نمی توان اظهار نظر قطعی از وضع بازار خودرو و قیمت ها در سال آینده داشت.

با این حال بررسی بازار خودرو در اولین روزهای اسفند ماه نشان می دهد که قیمت انواع خودرو در بازار آزاد نسبت به روزهای گذشته با تغییرات کمی همراه بوده است هر چند بیشترین افت قیمت ها در بازار محصولات ایران خودرو مربوط به قیمت پژو ۲۰۷ اتوماتیک سقف ‌شیشه‌ای است که با کاهش ۳۵ میلیونی به ۹۲۰ میلیون تومان رسید و تارا اتوماتیک V۲ و تارا اتوماتیک V۴ با افت قیمت ۱۰ میلیونی و تارا V۱، پژو پارس سال و رانا پلاس پانوراما با افت ۵ میلیون کمترین کاهش قیمت را در رده محصولات این شرکت داشتند.

در مقابل به‌ همین اندازه به قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۲، پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما، ۲۰۷ دنده‌ای فرمان برقی و انواع مدل‌های دنا اضافه شده است و به ترتیب با قیمت های ۵۷۰، ۶۱۰ و ۷۲۰ میلیون تومان معامله شدند.

اما در مهمترین معاملات سایپا قیمت پراید ۱۱۱ SE (سفید) برابر ۳۸۵ میلیون تومان و کوییک R تیپ S مدل ۱۴۰۲ نیز ۴۰۵ میلیون تومان و کوییک اتومات و اتومات پلاس با قیمت ۵۰۰ و ۵۰۵ میلیون تومان خرید و فروش شدند.

ساینا S مدل ۱۴۰۲ هم حدود ۴۱۰ میلیون تومان در بازار خرید و فروش شد. شاهین دنده ای و شاهین اتومات نیز به ترتیب ۶۹۰ و ۷۹۵ میلون تومان معامله شدند که نسبت به روزهای گذشته با تغییرات قیمتی بسیار کمی همراه بودند.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com