Wp Header Logo 3499.png

شفقنا- آیت الله نظری منفرد بر اهمیت تبلیغ تاکید کرد و گفت: حوزه باید فراتر از تدریس فقه و اصول عمل کند و به تبلیغ و ترویج معارف اسلامی بپردازد.

به گزارش شفقنا، حجت الاسلام والمسلمین غروی، مدیر مدرسه علمیه آیت الله گلپایگانی در گردهمایی اساتید این مدرسه اظهار داشت: مدرسه علمیه آیت الله گلپایگانی به لحاظ کیفیت و کمیت بزرگ‌ترین مدرسه علمیه جهان تشیع است که هم در قم و هم در نجف اشرف و سایر مراکز علمی جهان تشیع نظیر ندارد.

وی افزود: در این مدرسه ۲۱۸ استاد از بهترین اساتید سطوح عالی و خارج حوزه با 120 مدرس بزرگ و کوچک تدریس می کنند. روزانه حدود ۴۸۰۰ طلبه به این مدرسه تردد می‌کنند.

وی با بیان اینکه اساتید مطالبات متعددی داشتند و مدیریت مدرسه در جهت انجام این مطالبات گام برداشتند، گفت: اولین کاری که ما اقدام کردیم و مبتلابه همه اساتید هست افزودن سرویس بهداشتی بود با 6 الی 7 هفت چشمه بود و یک سرویس بهداشتی فرنگی هم اضافه کردیم.

وی ادامه داد: دومین اقدام ما سرویس کامل وسایل سرمایشی و گرمایشی بود. سومین کاری که انجام دادیم نوسازی و رنگ آمیزی دیوار و پنجره های مَدرس ها بود. تعبیه 62 دوربین مداربسته برای افزایش امنیت مدرسه از دیگر اقداماتی بود که انجام شد.

مدیر مدرسه علمیه آیت الله گلپایگانی از اضافه شدن 9 مَدرَس دیگر خبر داد و افزود: برای تسهیل رفت و آمد اساتید به مَدرَس ها در طبقات فوقانی، آسانسور در حال احداث است.

در ادامه، حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی عماد رئیس کتابخانه مدرسه و نیز رئیس مرکز امور نخبگان حوزه‌های علمیه کشور در سخنانی از کتابخانه موجود در مدرسه آیت الله گلپایگانی به عنوان دومین کتابخانه حوزوی و برجسته در سطح کشور و جهان تشیع به لحاظ دارابودن نسخ خطی یاد کرد و افزود: قریب ۱۲۰۰۰عنوان نسخه خطی در این کتابخانه است که برخی از آنها قابلیت قیمت گذاری ندارد چه به لحاظ نادربودن نسخه‌ها و نفیس بودن و چه به لحاظ ارزشمندی و سَبق استنساخ آنها.

وی با بیان اینکه این کتابخانه مجموعاً قریب ۱۴۰ و اندی هزار کتاب دارد، گفت: بعد از پالایش و بعد از وجینی که در کتابخانه انجام شده این کتاب ها در مخزن عمومی و مخزن امانی و در کتابخانه تخصصی تفسیر و در سالن محققین طراحی شده است شاید بتوان گفت یکی از بهترین امکانات کتابخانه‌ای موجود ما به لحاظ فیزیکی در این کتابخانه وجود دارد و امیدوارم با هدایتی که از سوی اساتید نسبت به شاگردان آنها انجام می‌شود، زمینه بهره‌مندی بیشتر از این کتابخانه فراهم شود.

وی با اشاره به وجود بالغ بر 7000 جلد کتاب در بخش تخصصی گفت: در این کتابخانه، مجموعه نسخ و کتاب‌های مربوط به بهائیت وجود دارد که این حجم از آثار در کمتر کتابخانه‌ای وجود دارد. همچنین، مجموعه آثار مربوط به مطالعات کمونیستی و سوسیالیستی هم هست که از مجموعه‌های نادرمی باشد.

رئیس مرکز امور نخبگان حوزه‌های علمیه کشور در ادامه سخنان خود بیان داشت: مرکز امور نخبگان وظیفه شناسایی، حمایت، توانمندسازی و بهره مندی ظرفیت استعدادهای برتر و نخبگان و برگزیدگان حوزه‌های علمیه رو برعهده دارد که بخشی از آنها مربوط به استعدادهای برتر است.

وی از اساتید مدرسه خواست شاگردان بااستعداد و سخت کوش و پرتلاش خود را تشویق کنند به سایت مرکز نخبگان مراجعه کنند و چنانچه شرایط لازم را دارند وارد چرخه شناسایی شوند و اگه شرایط را ندارند و نزدیک هستند با هدایت خود اساتید به این سمت حرکت کنند.

وی خاطرنشان کرد: شناسایی آنها، این نتایج را درپی خواهد داشت که اولا دیده می شوند و خوشان به حس خودباوری می رسند، ثانیا وفادار می‌مانند و وقتی خود را مفید می‌بینند برای حوزه می‌مانند و از حوزه نمی روند.

وی یادآور شد: یکی از مسیرهای خدمتگزاری طلاب، ورود به آموزش و پرورش به عنوان معلم و مدیر بود. در این سه سال گذشته، چندین هزار طلبه از حوزه به آموزش و پرورش رفتند ولی از میان مجموع قریب ۱۵ هزار طلبه خواهر و برادر که اکثریت بیش از ۶۰ درصدی آنها خواهر بودند کمتر از ۱۰ نفر از حوزه خارج شده‌اند و به آموزش و پرورش رفتند.

آقای عماد پیشنهاد کرد: یک اندیشکده‌هایی و هیئت های اندیشه ورزی تعریف شوند تا ماهیانه یک جلسه پیرامون دانش فقه و بایسته های آن، وضعیت حوزه و مشکلات و چالش‌های پیش روی حوزه و باید و نبایدهایی که سازمان روحانیت در مواجهه با جهان معاصر با آن مواجه است گفت و گو کنند و نتایج آن را عرضه نمایند. این نتایج برای نهاد مدیریتی حوزه موثر است و شورای عالی قطعا استفاده و استقبال می‌کنند و قطعاً نهاد مرجعیت شیعه از آن سود خواهد برد.

آیت الله نظری منفرد سخنران پایانی این نشست، در سخنانی بیان کرد: همه انسان ها سعی می کنند اولویت ها را درنظر بگیرند و امری که از مصلحت بیشتری برخوردار هست را بیشتر مورد توجه قرار دهند، اما اولویت در کارهای حوزوی چیست؟

وی تصریح کرد: یکی از مراکزی که در زمان حضرت آیت الله العظمی گلپایگانی تاسیس شد بحث‌های قرآنی بود و چه جلسات مهمی اینجا تشکیل شد همچنین مجله داشت و یا جمع آوری حدیث و به صورت نرم‌افزار یکی از کارهایی بود که ابداعش اینجا بود.

وی افزود: روزهای اولی که این مدرسه تاسیس شد این اتاق اول که الان اتاق خادم هست کسانی بودیم که به عنوان مدرس می‌آمدیم و در همین حوزه می نشستیم. در زمانی که آقای شیخ الاسلامی مسئولیت حوزه را پذیرفتند من و آقای طاهر شمسی بودیم و یک دو سه نفر دیگر هم بودند. اینطور نبود که اتاق اساتید باشد. این محلی که عزیزان نشستند منزل مصباح بود که دو تا در داشت یک در از همین داخل این کوچه بود، دسته‌جاتی که از قم در ایام تاسوعا و عاشورا می‌آمدند، از حرم که می‌آمدند بیرون به اینجا ختم می شد و مرحوم استاد ابوالفضل تولیت می‌نشست و تماشا می‌کرد.

وی گفت: آن رویایی که حضرت آیت الله العظمی گلپایگانی دیده بودند که اینجا به هر حال مرکز علم می شود به آیت الله العظمی بروجردی پیشنهاد کرده بودند و ایشان گفته بودند من مشغول مسجد اعظم هستم. بعد این مرکز توسط آیت الله زاده مرحوم آقای حاج آقا مهدی گلپایگانی خریداری شد و به اصطلاح خشت اول این مدرسه با اراده حضرت آیت‌الله ‌العظمی گلپایگانی و به دست ایشان شروع شد.

وی با بیان اینکه امروز خلا تبلیغ محسوس است، بیان داشت: ما نبایستی به درس فقه و اصول بسنده کنیم. خروجی حوزه برای جامعه امروز همین «تبلیغ شفاهی» است.

استاد حوزه علمیه قم ابراز کرد: امام صادق (ع) می‌فرماید: « احسنوا النظر فیما لا یسعکم جهله و انصحوا لانفسکم؛ وجاهدوا فی طلب معرفه ما لا حذر لکم فی جهله فان لدین الله ارکانا لا ینفع من جهلها شدة اجتهاده فی طلب ظاهرعبادته و لا یضر من عرفها فدان بها حسن اقتصاده و لا سبیل لاحد الی ذلک الا بعون من الله عز و جل؛ به خوبی دقت کن و برای خود خیرخواه باش و در شناخت آن چیزی که نادانی در آن برای شما عذری نیست جداً تلاش کن، زیرا دین خدا ارکانی دارد که شدت تلاش در عبادت خدا بدون شناخت ارکان دین سودی ندارد و زیان نمی‌رساند، کسی را که ارکان دین را می‌شناسد و با آن (به خدا) نزدیک می‌شود، میانه‌روی مناسب (در عبادت) و راهی برای کسی به شناخت ارکان دین نیست مگر با یاری خدای عزیز و جلیل». ما چقدر به این ارکان رسیدیم؟

وی تاکید کرد: امروز اعتقادات جوان‌های ما کمرنگ شده و این یک مشکل اساسی است. ما نبایستی تو حوزه بنشینیم و تبلیغ نرویم ما باید با این جوان ها ارتباط برقرار کنیم و کار بکنیم، این وظیفه ماست. به تبلیغ اهمیت دهیم. ببینیم جامعه امروز چه چیزی نیاز دارد. الان ماه مبارک رمضان در پیش هست، می‌خواهیم چکار کنیم، نمی‌توانیم از تبلیغ جدا باشیم.

وی به حدیثی منقول از عبدالله بن سنان اشاره کرد و گفت: پدرم از امام صادق (ع) سوال کرد: آقا سلطان عادل چه کسی است؟ فرمودند: سلطان عادل کسی است که خداوند متعال طاعت او را فرض کرده نه برای انسان‌ها بلکه برای جن و انس بعد از انبیا. بعد فرمودند: اینها ائمه دوازده گانه هستند. یکی از اصحاب گفت: یابن رسول الله این امام اثنی عشر را توصیف کنید. بعد فرمودند: که این امام 4 نشانه دارد؛ خصوصیت اول این است که «الذی ینزل عیسی علیه السلام و یسلی خلفه» خصوصیت دوم فرمود: «الذی یقتل الدجال» سوم فرمود: «الذی یفتح الله تعالی علی ید مشارق الرض و مغاربها» و چهارم «یمتدّ سلطان الی یوم القیامه» این سلطنت سلطنتی نیست که پایان بپذیرد.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com