به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، واردات خودرو پس از سالها باز شد و از اواخر سال گذشته شاهد ورود خودروهای خارجی به بازار ایران بودیم آن هم در شرایطی که مدت زیادی شاهد تردد خودروهای داخلی و مونتاژی چینی بودیم.
اندکی پس از بازشدن واردات خودرو و ورود این خودروها به بازار که بیشتر هم از مبدا چین بود، شاهد اعطای مجوز واردات به جانبازان بودیم. مجوز واردات خودرو توسط جانبازان از این نظر که محدودیتهای قیمتی طرح واردات عادی را نداشت از جذابیت بیشتری نیز برخوردار بود.
بیشتر بخوانید: از خودروهای وارداتی جانبازان چه خبر؟
گرانترین خودرو وارداتی جانبازان
در لیست خودروهای وارداتی با مجوز جانبازی، شاهد حضور پورشه ماکان با مدل ۲۰۲۴ هستیم که ارزش گمرکی آن معادل با ۸۵ هزار دلار اعلام شده است.
ارزانترین خودرو وارداتی جانبازان
ارزانترین خودرو وارداتی جانبازان اما تنوع بیشتری دارد. این خودروها که از دو برند تویوتا و هوندا است به صورت لوآپشن با ارزش گمرکی ۲۱ هزار و ۵۰۰ دلار وارد کشور شده است. هوندا آکورد، تویوتا فرونتلندر و تویوتا راو۴، ارزانترین خودروهای وارداتی با مجوز جانبازی است.
مبدا خودروهای وارداتی با مجوز جانبازی کجاست؟
در طرح واردات جانبازی نیز مانند واردات عادی، بیشتر خودروها از مبداء چین به ایران وارد شده است اما به دلیل نبود محدودیت در این طرح، خودروهایی از مبداء ژاپن، فرانسه، آلمان، تایلند و کره جنوبی نیز حضور دارد که در نوع خود جالب است.
به عنوان مثال، خودروهای نیسان از مبدا تایلند، فولکس واگن و ب ام و از آلمان و کیا از کره جنوبی وارد بازار خواهد شد.
چه خودروهایی با مجوز جانبازی به ایران آمده است؟
اگر پورشه را در این لیست فاکتور بگیریم، بیشتر خودروها از برندهایی است که پیش از این هم در ایران حضور داشتند. لکسوس، مرسدس بنز، ب ام و، نیسان، تویوتا، بنز، هوندا، کیا، آئودی، فولکس واگن، فیات، مزدا و رنو از مشهورترین برندهای وارداتی با مجوز جانبازی است.
بیشترین خودروها از کدام برند است؟
بیشترین خودرو در لیست خودروهای مجاز وارداتی جانبازان، از برند تویوتا است که دلایلی نظیر محبوبیت بالا در بازار، قیمت اقتصادی و کیفیت بالا در آن نقش داشته است.
چه مدلهایی با مجوز جانبازی به بازار آمده است و یا می آید؟
رنو کولئوس کم تقاضاترین خودرو در واردات جانبازی است. فیات ۵۰۰ و فیات تیپو دو خودرو از برند فیات می باشد که با مجوز جانبازی به بازار آمده است.
فولکس تیگوان، گلف و اطلس هم با این مجوز موفق به ورود به بازار ایران شده است.
آلتیما و ایکس تریل هم از خودروهای نیسان در لیست واردات خودرو جانبازی محسوب میشود.
تویوتا فرونتلندر، کمری، راو۴، ویلدلندر، سی اچ آر و هایلندر هم از برند تویوتا وارد کشور میشود. لکسوس نیز با دو مدل آر ایکس ۳۵۰ و ان ایکس ۲۵۰ در لیست خودروهای وارداتی جانبازان حاضر است.
کیا اسپورتیج، کیا سورنتو، مزدا cx۵۰، آئودی q۳ و کیا اپتیما نیز با مجوز جانبازی به ایران آمده است.
خودروهایی از بنز و ب ام و نیز در لیست خودروهای وارداتی جانبازان حضور دارد که بیشتر از مدلهای میان رده محسوب میشود.
جزئیات واردات خودرو با مجوز جانبازی
به موجب مصوبه مجلس در سال ۱۴۰۲ در ارتباط با واردات خودرو، جانبازان بالای ۵۰ درصد که در سنوات گذشته از تسهیلات ماده ۴۵ قانون جامع خدمت رسانی ایثارگران استفاده نکرده باشند، میتوانند با ثبت نام در سامانه واردات خودرو نسبت به دریافت خودرو متناسب با وضعیت جسمانی خود اقدام کنند.
براین اساس، جانبازان واجد شرایط با در دست داشتن کارت جانبازی میتوانند به یکی از شرکتهای واردکننده خودرو مراجعه و مراحل واردات خودرو را طی کنند.
شرایط واردات ماشین جانبازی چیست؟
براساس قانون تصویب شده برای واردات خودروی جانبازان، ایثارگران باید واجد شرایط زیر باشند تا از امکانات دریافت ماشین های وارداتی جانبازان بهره مند شوند.
- داشتن کارت ایثارگری معتبر
- درصد جانبازی حداقل ۵۰ درصد (اولویت با خودروهای وارداتی جانبازان ۷۰ درصد و بالاتر بوده و سپس نوبت به خودروهای وارداتی جانبازان ۵۰ درصد میرسد)
- حداقل ۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه
- عدم استفاده از تسهیلات واردات خودرو جانبازی در کلیه دستگاههای اجرایی از سال ۹۱.
source