شفقنا- دانشمندان ژاپنی موفق به توسعه نخستین تراشه جهان که زمان تأخیر اتصال 5G را به کمتر از 0.2 میلیثانیه کاهش میدهد، شدند. این پیشرفت امکان کنترل رباتها و انجام سایر وظایف صنعتی را در لحظه و به سرعت فراهم میکند.
به گزارش شفقنا؛ وبگاه آرتی عربی نوشت: «این تراشه با همکاری دانشمندانی از شرکت ماغنا وایرلس، دانشکده تحصیلات تکمیلی مهندسی دانشگاه اوزاکا و مؤسسه ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات (NICT) ساخته شده است. به گفته محققان، آنها با استفاده از مدارهای منطقی تخصصی برای پردازش سیگنالهای بیسیم روی تراشه، توانستهاند زمان تأخیر سیگنالها را از 10 میلیثانیه به کمتر از 0.2 میلیثانیه کاهش دهند. انتظار میرود این دستاورد به تسریع گسترش شبکه 5G و تحول دیجیتال در صنایعی مانند کارخانههای هوشمند، لجستیک، پزشکی و سایر بخشهای صنعتی کمک کند».
علاوه بر این، تراشه مذکور امکان تنظیمات ارتباطی متنوعی را فراهم میکند که شامل اولویتهای تأخیر یا پهنای باند، نسبت لینک بالا/پایین و گزینههای تعدیل سیگنال رادیویی است. این تراشه 273 گزینه فرکانسی، 280 گزینه زمانی و 29 گزینه تعدیل دارد که امکان انتخاب تنظیمات بهینه برای طیف گستردهای از کاربردها را مهیا میکند.
این تراشه همچنین آزمایشهای سازگاری با ایستگاههای پایه مختلف را با موفقیت پشت سر گذاشته و قابلیت استفاده در سیستمهای بیسیم گوناگون در سطح جهانی را دارد.
بر اساس برنامهریزیها، این تراشه در سال مالی 2025، که از اول آوریل سال آینده آغاز میشود، به بازار عرضه خواهد شد.
این خبر را در آرتی عربی ببینید
source