Wp Header Logo 639.png

شفقنا- یک مطالعه جدید نشان داده است که روزه‌داری طولانی‌مدت باعث تغییرات گسترده و منظم در سطح مولکولی در اندام‌های مختلف بدن می‌شود و این یافته‌ها بر فوایدی فراتر از کاهش وزن تأکید دارند.

به گزارش شفقنا؛ وبگاه آرتی عربی نوشت: «این تحقیق توسط پژوهشگرانی از مؤسسه تحقیقات مراقبت‌های بهداشتی دقیق دانشگاه کوئین مری لندن (PHURI) و دانشکده علوم ورزشی نروژ انجام شده است. هدف آن بررسی مزایای بالقوه روزه‌داری و مکانیسم‌های مولکولی دخیل در این فرآیند بود. یافته‌های این تحقیق می‌تواند پایه‌ای برای مطالعات آینده باشد و به توسعه درمان‌هایی بر اساس درک عمیق‌تر از تأثیرات مولکولی روزه‌داری منجر شود».

تأثیر روزه‌داری بر تغییر منابع انرژی بدن

در طول روزه‌داری، بدن منبع انرژی خود را تغییر می‌دهد و از مصرف کالری‌های دریافتی به استفاده از چربی‌های ذخیره‌شده روی می‌آورد. بااین‌حال، اطلاعات کمی درباره نحوه واکنش بدن به دوره‌های طولانی‌مدت روزه‌داری و تأثیرات مثبت یا منفی آن وجود دارد.

پیشرفت‌های علمی و فناوری، به پژوهشگران امکان داده است تا هزاران پروتئین موجود در خون را با دقت بررسی کنند و تغییرات مولکولی ناشی از روزه‌داری را شناسایی نمایند.

در این مطالعه، ۱۲ داوطلب سالم که به مدت هفت روز فقط با آب روزه گرفته بودند، تحت نظارت قرار گرفتند. پژوهشگران روزانه تغییرات حدود ۳۰۰۰ پروتئین موجود در خون آن‌ها را قبل، حین و بعد از روزه‌داری بررسی کردند. آن‌ها با تحلیل این داده‌ها توانستند اثرات بالقوه روزه‌داری طولانی‌مدت را از نظر ژنتیکی پیش‌بینی کنند.

یافته‌های کلیدی پژوهش

  • همان‌طور که انتظار می‌رفت، بدن پس از دو تا سه روز از مصرف گلوکز به سمت استفاده از چربی‌های ذخیره‌شده حرکت کرد.
  • شرکت‌کنندگان به‌طور متوسط ۵.۷ کیلوگرم از وزن خود را از دست دادند که این کاهش شامل چربی و عضله بود.
  • پس از سه روز از پایان روزه‌داری، افراد تقریباً تمام حجم عضلانی از دست‌رفته را بازیابی کردند، اما چربی‌های از دست‌رفته همچنان باقی ماندند.
  • برای اولین بار، پژوهشگران مشاهده کردند که پس از حدود سه روز روزه‌داری، تغییرات قابل‌توجهی در سطح پروتئین‌ها رخ داد که نشان‌دهنده واکنش کامل بدن به کاهش شدید کالری است.
  • حدود یک‌سوم از پروتئین‌های اندازه‌گیری‌شده در تمامی اندام‌های اصلی دستخوش تغییرات شدند.
  • این تغییرات در میان شرکت‌کنندگان یکسان بود، اما ویژگی‌های منحصربه‌فردی از روزه‌داری را نشان داد که تنها به کاهش وزن محدود نمی‌شد. ازجمله، پژوهشگران تغییراتی در پروتئین‌های مرتبط با ساختار سلول‌های عصبی در مغز مشاهده کردند.

روزه‌داری و سلامت: فراتر از کاهش وزن

دکتر کلودیا لانگنبرگ، مدیر مؤسسه تحقیقات مراقبت‌های بهداشتی دقیق دانشگاه کوئین مری، دراین‌باره گفت:
«برای اولین بار، ما می‌توانیم ببینیم که در سطح مولکولی چه اتفاقی در سراسر بدن در هنگام روزه‌داری رخ می‌دهد. روزه‌داری، در صورت انجام ایمن، یک روش مؤثر برای کاهش وزن است. رژیم‌های مبتنی بر روزه‌داری، مانند روزه‌داری متناوب، مدعی فوایدی فراتر از کاهش وزن هستند. یافته‌های ما شواهدی برای این ادعا ارائه می‌دهد، اما این فواید تنها پس از سه روز محرومیت کامل از کالری آشکار شدند، یعنی دیرتر از آنچه قبلاً تصور می‌کردیم».

دکتر مایک بیتزنر، رئیس بخش داده‌های سلامت در این مؤسسه و از رهبران گروه پزشکی محاسباتی در مؤسسه سلامت برلین، نیز افزود: «نتایج این پژوهش می‌تواند پایه‌ای برای درک این موضوع باشد که چرا روزه‌داری به‌عنوان درمان برخی بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگرچه روزه‌داری ممکن است در درمان برخی اختلالات مفید باشد، اما برای همه بیماران، به‌ویژه کسانی که مشکلات پزشکی خاص دارند، قابل اجرا نیست. امیدواریم که یافته‌های ما به توسعه درمان‌های جایگزینی کمک کند که بیماران بتوانند از آن‌ها بهره‌مند شوند».

این خبر را در آرتی عربی ببینید

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com