Wp Header Logo 339.png

شفقنا – بر اساس گزارش تلویزیون دولتی میانمار، تعداد کشته‌شدگان زلزله هفته گذشته در این کشور به ۲۸۸۶ نفر افزایش یافته است در حالی که عملیات نجات در بحبوحه جنگی داخلی ادامه دارد.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از الجزیره، شبکه اِم‌آر تی‌وی اعلام کرد بر اساس آمار تا صبح چهارشنبه، ۴۶۳۹ نفر زخمی و ۳۷۳ نفر کماکان مفقود هستند.

در تایلند، تعداد کشته‌شدگان زلزله به ۲۲ نفر رسیده، صدها ساختمان آسیب دیده و ۷۲ نفر کماکان جزو گمشدگان هستند

خبرگزاری شینهوای چبن گزارش داد که سفارت چین در میانمار کمک نقدی به ارزش ۱.۵ میلیون یوان (۲۰۶۶۸۵ دلار) به صلیب سرخ محلی تحویل داده تا در تلاش‌های امدادی مورد استفاده قرار گیرد.

وزارت امور خارجه چین نیز تایید کرد که تیم امدادی و کمک‌های این کشور در امنیت کامل به سر می‌برند. دولت نظامی میانمار اعلام کرده بود که نیروهایش روز سه‌شنبه در حضور یک کاروان امدادی صلیب سرخ چین شلیک هشداردهنده انجام داده‌اند.

گو جیاکون، سخنگوی وزارت خارجه چین، در یک کنفرانس خبری گفت پکن امیدوار است «تمام جناح‌ها و احزاب در میانمار اولویت را به امدادرسانی زلزله دهند و امنیت نیروهای کمک‌رسانی و امدادی چین و دیگر کشورها را تضمین کنند.»

او افزود: حفظ مسیرهای ترابری برای عملیات امدادی ضروری است.

سخنگوی دولت نظامی میانمار زاو مین تون گفت صلیب سرخ چین مقامات را مطلع نکرده بود که سه‌شنبه شب در منطقه درگیری حضور دارد و یک تیم امنیتی پس از توقف نکردن کاروان (که شامل خودروهای محلی نیز بود) به سوی آسمان شلیک کرد.

نظامیان از زمان کودتای سال ۲۰۲۱ علیه دولت غیرنظامی منتخب به رهبری آنگ سان سو چی (برنده جایزه نوبل) در اداره میانمار با مشکل مواجه بوده‌اند و اقتصاد و خدمات اولیه از جمله بهداشت و درمان را پس از آغاز جنگ داخلی به وضعیت اسفباری کشانده‌اند.

سازمان ملل اعلام کرد بیش از ۲۸ میلیون نفر در شش منطقه تحت تأثیر زلزله قرار گرفته‌اند و ۱۲ میلیون دلار بودجه اضطراری برای غذا، پناهگاه، آب، بهداشت، حمایت روانی و سایر خدمات اختصاص داده است.

در حالی که امید به یافتن بازماندگان بیشتر در روز چهارشنبه کمرنگ می‌شد، یک مرد پنج روز پس از زلزله ۷.۷ ریشتری از زیر آوارهای یک هتل در پایتخت (نایپیداو) زنده بیرون کشیده شد.

مناطق روستایی ایالت ساگائینگ که بیشتر تحت کنترل گروه‌های مسلح مخالف دولت نظامی است، از جمله چالش‌برانگیزترین مناطق برای دسترسی سازمان‌های امدادی محسوب می‌شوند.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر از دولت نظامی خواست تا دسترسی بدون محدودیت کمک‌های بشردوستانه را فراهم کرده و موانع پیش روی سازمان‌های امدادی را بردارد و گفت اهداکنندگان باید کمک‌ها را از طریق گروه‌های مستقل و نه فقط مقامات رسمی توزیع کنند.

بریونی لائو، معاون مدیر آسیای دیده‌بان حقوق بشر در گزارشی گفت: به حکومت نظامی میانمار نمی‌توان اعتماد کرد که به فاجعه‌ای در این مقیاس پاسخ دهد. دولت‌ها و نهادهای بین‌المللی باید بر نظامیان فشار بیاورند تا دسترسی کامل و فوری به بازماندگان در هر کجا که هستند را فراهم کنند.

این خبر را در الجزیره ببینید.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com